AKP'ye Karşı Birimiz Hepimiz, Hepimiz Birimiz Olmalıyız.

Atakum’da yaşayan Artvinliler, önceki gün CHP Samsun Milletvekili Atıf Tomrukçu’yu derneklerinde konuk ettiler

AKP'ye Karşı Birimiz Hepimiz, Hepimiz Birimiz Olmalıyız.
23 Mart 2015 - 01:40

Atakum’da yaşayan Artvinliler, önceki gün CHP Samsun Milletvekili Atıf Tomrukçu’yu derneklerinde konuk ettiler. Yaklaşık 80 kişilik bir grupla bir araya gelen Atıf Tomrukçu, yol arkadaşlarından İlkadım CHP Yönetim Kurulu Üyesi olan İlknur Tuzcuoğlu’nun vefatı nedeniyle üzgün olduğundan konuşmakta oldukça güçlük çekti.


Kısa bir süre sonra kendini toparlayan, CHP Samsun Milletvekili aday adayı Atıf Tomrukçu, kendisini dinlemek için toplanan kalabalık Artvinli dostlarına hitaben şunları ifade etti. “Burada bulunan hemen herkesi tanıyorum. Hepinizle bir şekilde CHP çatısı altında mücadele verdik. Kiminizin kardeşi, arkadaşı olarak Cumhuriyet Halk Partisi çatısında politika yaptık. Beni tanıyorsunuz. 1999 yılında sizlerin oylarınızla ben 2. Sıra milletvekili olarak seçimlere girdim. O yıllardan bu yana değişen bir şey yok, ben yine aynı Atıf Tomrukçu’yum. Burada söz veriyorum. Bana yetki verildiğinde, seçilip meclise gittiğimde yer almak mücadele edeceğim komisyonlarda Samsun için çalışacağım. Çünkü ben Samsun’un öz be öz evladıyım. Samsun ve Samsunlulara hizmet benim ilk görevim olacak. Yüce Atatürk’ün dediği gibi Vekil Olan Asile Hizmet Etmek Zorundadır, şiarıyla hareket etmek benim ilk ilkemdir ve görevimdir. Tıpkı 1999 yılında olduğu gibi yalansız, alnı ak yüzü pak bir şekilde karşınızdayım ve sizlerden yetki istiyorum” dedi.


Atakum’da oturan Artvinliler derneklerinde, konuk ettikleri CHP Samsun Milletvekili Aday Adayı Atıf Tomrukçu’nun konuşması bittikten sonra tek bir soru sordular ve yanıtlamasını istediler. “Eğer ön seçimde seçilemez iseniz, sanki birinci sırdaymışsınız gibi diğer 22 aday adayıyla çalışacak ve biz üyelere destek olacak mısınız?” diye sordular.


CHP Samsun milletvekili aday adayı Atıf Tomrukçu’da kendisine sorulan bu soruya şöyle yanıt verdi. “Birinci sıraya geleyim gelmeyeyim. 22. sırada kalsam dahi birinci sıra milletvekili aday adayı gibi çalışmaz isem kendime 1974’den bu yana verdiğim siyasi mücadeleme ihanet etmiş olurum. Bu da benim, uğruna her şeyimi feda edeceğim onurumdan şerefimden vazgeçmem demektir. Hiç kimsenin bundan en ufak bir şüphesi olmasın” dedi. Tomrukçu’nun bu ifadesinin ardından dernek binasında Tomrukçu, dakikalarca alkışlandı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum