Aktif Eğitim Sen'den Hukuk ve Mevzuat Semineri

Yaptığı etkinliklerle üyelerinden tam not alan Aktif Eğitimciler Sendikası Samsun Şubesi bu kez üyelerine "Hukuk ve Mevzuatı semineri düzenledi

Aktif Eğitim Sen'den Hukuk ve Mevzuat Semineri
08 Mart 2015 - 15:41
Yaptığı etkinliklerle üyelerinden tam not alan Aktif Eğitimciler Sendikası Samsun Şubesi bu kez üyelerine "Hukuk ve Mevzuatı semineri düzenledi.

Canik Başarı Üniversitesi konferans salonunda yapılan seminerde açılış konuşmasını yapan Aktif Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı Sefa Zor:" Eğitim camiamızı bir arada tutarak hak ettiği yere ve değere ulaşmasını amaç edinen Aktif Eğitimciler Sendikasının Samsun Şubesinin hazırlamış olduğu Aktif Hukuk ve Mevzuat Seminerine hoş geldiniz.

Devletimizin ve milletimizin aydınlık yarınlarının inşası çalışmalarında ve eğitimin sorunlarının çözümünde kendisine baş aktör rolü verilmesi gereken eğitim çalışanları mesleki itibar erozyonu başta olmak üzere, eğitim ortamlarındaki olumsuzluklar, özlük haklarındaki çarpıklıklar, tayin ve terfilerdeki adaletsizlikler vb. sorunlarla uğraşmak zorunda bırakılarak yorgun düşürülmüştür.

Bakın, eğitim kalitesi deyince acı bir gülümsemeyle birlikte insanın aklına, Türkiye'nin çöken eğitim sistemi geliyor. Öyle bir kalite ki bu OECD ülkeleri arasında verimlilik listesinin son sırasındayız.2013 PISA sonuçlarına göre oluşturulan eğitimde verimlilik listesinde Türkiye'nin 30 OECD ülkesi arasında  ''eğitimde en verimsiz ve etkisiz ülke ''olduğunu hatırlayalım. Aynı zamanda Türkiye'nin eğitim de verimliliği arttırması ve etkili bir sistem uygulayabilmesi için öğretmen maaşlarını %  de 129 oranında artırması ve öğretmen başına düşen öğrenci sayısının da düşmesi gerektiğini açıklamıştır.

900 000 kişinin Fen' den,420 000 kişinin matematik ,85 000 kişinin sosyal ve  5 000 kişinin Türkçeden sıfır çektiği, akademik başarının dibe vurduğu ülkede, 20 milyon öğrencinin bizim, eğitim sendikasının organize edeceği akademik çalışmalarla, mesleki ya da sosyal gelişime yönelik organize edeceği faaliyetlerle bu renge, boyaya, milletin hakkına hukukuna saygı duyma düşüncesine katılmış dostların önerisine ihtiyaç var mı yok mu?

İşte bu nedenlerle, eğitim sistemimizin problemleri ve siyasi söylemler içerisinde boğulmuş, kişisel çıkarlar doğrultusunda dağılmış olan bütün eğitim camiası adına yeni bir ses, yeni bir ışık olma yolunda Aktif Eğitim-Senin varlığı zorunlu hale gelmiştir."dedi.

"Biz sendikamızı, milletimize olan borcumuzu ödeme fırsatı olarak görüyoruz."

Sendikalarını, millete olan borcun ödeme fırsatı olarak gördüklerini belirten Zor konuşmasına şöyle devam etti:" Devlet, millet kaynaşmasını ve toplumsal barışı sağlamayı amaç edinmiş olan Aktif Eğitimciler Sendikamızın 10 Mart 2014 'te açılışını yaptığımız Samsun Şubesi olarak bu büyük hedeflere ulaşmak için belki küçük ama samimi adımlarla ilerlemek için çalışmalar yaptık.

Biliyoruz ki Sendikamız vatandaşlarımızın sendikalardan neler beklediği üzerine yapılan araştırmalar sonucu ilkelerini belirlemiştir. Üyelerini sosyal sendikacılık adı altında buluşturma ve kucaklama gayreti içerisinde çalışırken aynı zamanda üyelerimizin de meşru haklarını sonuna kadar arayacakları güvenli bir liman olma amacı içerisinde olduk."dedi. Açılışını yaptıkları Samsun Şubesinin bir yılda yaptıkları çalışmaları şu şekilde özetledi:

-Kadın Kolları kurarak, kadın kolları çatısı altında çok ciddi projelere imza atmaya başladık.

-Sendika bünyesinde koro, tiyatro ve yazar grubu kurarak sendikamızın her alanda etkin rol oynamasını sağladık.

-Sadece sorun üreten değil çözüm olma adına, öğretmenlerin de görüşlerinin önemli olduğunu göstermek adına 9 tane "Ortak Akıl" toplantısı yaptık.

-İstifa ve üye formu vermek suretiyle üyelerinin sadece iki kere kapısını çalan sendika olmamak için, sevinçli ve hüzünlü günlerinde yanlarında olduğumuzu göstermek için tüm üyelerimizin doğum günlerini çeşitli programlarla kutladık. Yeni doğan bebeklerimize Aktif Bebek Battaniyesi vererek sevinçlerine ortak olduk.

-Bir yılda toplam 425 üyemizi okullarında ziyaret ettik. Dertlerini dinledik.

-Zümre toplantılarının gerekliliğine ve faydalarına inandık. Fizikçiler tartışıyor programı ile zümre toplantılarına başladık.

-Haklarımızı, fikirlerimizi milletimize duyurmak adına 18 basın açıklaması yaptık.

-İl İçi, il dışı ve yurtdışı gezilerle üyelerimizin kaynaşmasına katkıda bulunduk.

-Kan verme, yardım dağıtma gibi sosyal sorumluluk projelerinde yer aldık. Seminer, konferans ve çalıştaylar yaptık. Kurum ziyaretleri yapılarak sendikamızın tanıtımını yaptık.

Daha yolun başındayız bunların yetmeyeceğini biliyoruz. Adıyla müsemma olan Aktif Eğitim Sen tüm eğitim camiasının üye olmaktan gurur duyacağı faaliyetlere imza atmaya devam edecektir.

Bugün ise bir araya gelmemizin en önemli nedeni üyelerimizin karşılaşabileceği özel veya kurumsal bir problem karşısında onların hak ve hukuklarını korumak ve her daim yanlarında olmak adına programımızın içerisinde sözleşme imzalayacağımız, bölgemizin en güçlü avukatlık bürosu olan Şenocak Avukatlık Bürosunu tanıtmak ve sosyal sendikacılık faaliyetleri kapsamındaki başarımızı idari ve hukuki alanda da zirveye taşıyacağımızın müjdesini vermek istiyorum. Cem Şenocak Bey'in şahsında hukuk büromuzdaki bütün avukatlarımıza şimdiden hayırlı olsun diyorum.

Sendika olarak her zaman ve hangi koşulda olursa olsun yanı başınızda kapısını çalacağınız bir dostunuz gibi bulunduğumuzu belirtir, katılımınızdan dolayı hepinize saygılar sunarım" dedi.


Açılış konuşmasından sonra sahneye davet edilen Şenocak Avukatlık Bürosu Yöneticisi F. Cem Şenocak ve Samsun Şube Başkanı Sefa Zor Yerel Avukatlık Sözleşmesi imzaladı. Avukat Cem Şenocak'ın büro olarak Aktif Eğitim Senli üyelere ne gibi katkılar sağlayacaklarının sunumunun ardından sahneye Aktif Eğitim-Sen Samsun Şube Başkan Yardımcılarından Murat Bektaş gelerek güncel mevzuat bilgileri verdi ve üyelerden gelen soruları cevapladı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum