ALAÇAM'DA ŞİİR DİNLETİSİ ETKİNLİĞİ...

Gençlik Haftası Etkinlikleri Kapsamında Alaçam Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Alaçam Gençlik Merkezi Müdürlüğü tarafından ’’Şiir Okuma Yarışması’’ programı Alaçam Halk Eğitim Merkezi kon

ALAÇAM'DA ŞİİR DİNLETİSİ ETKİNLİĞİ...
20 Mayıs 2016 - 09:47
Gençlik Haftası Etkinlikleri Kapsamında Alaçam Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Alaçam Gençlik Merkezi Müdürlüğü tarafından ’’Şiir Okuma Yarışması’’ programı Alaçam Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda düzenlendi.
Şiir dinleti programının başlangıcında Alaçam Gençlik Merkezi’nde Gençlik Lideri olarak görev yapan Ayhan Sunar şair ve yazar Sezai Karakoç’tan "Ey Sevgili" şiirini okuyarak açılış yaptı. Ardından öğrenciler sırayla sahneye çıkarak katılımcılara şiirlerle dolu bir etkinlik geçirtti. Dinletide katılımcılar hüzün ve duydu dolu anlar yaşadılar.

[gallery ids="50899,50898,50897"]
ŞAİRLER SAYESİNDE HAYATA BAKIŞIMIZI DEĞİŞTİRMİŞTİR
Alaçam Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Bülent Şener şiirin edebiyattaki yerinden bahsederek, "Şiir aslında Edebiyat alanının en zor olan sanatlardan birisidir. Çünkü şairin çok söz söylemesine şiirin tahammülü yoktur. Yani şair anlatmak istediğini en kestirme, en çarpıcı bir dil, imaj örgüsü ya da sembollerle anlatır. Öyle şairler vardır ki hayatımıza girmişler ve duygu dünyamızı yönlendirmişlerdir. Şairler sayesinde hayata bakışımızı değiştirmiştir ve  bu yönde hayatı anlamlandırarak ömrümüzü sürdürme imkânı bulmuşuzdur. Bizlere her konuda destek olan Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın; Akif Çağatay Kılıç’a, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Sayın Güven Özyurt’a, Kaymakamımız Sayın Oğuz Alp Çağlar’a, Belediye Başkanımız Sayın Hadi Uyar’a, teşekkür ederiz “dedi.
DERECEYE GİREN ÖĞENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
Program sonunda yapılan yarışmada Alaçam Karşıyaka İmam Hatip Orta Okulu öğrencisi Ceren Çelik, Necip Fazıl Kısakürek’in ‘’Sakarya Türküsü’’ adlı şiirini okuyarak 1’inci oldu. Yine yapılan yarışmada Soğukçam Ortaokulu öğrencisi Seval Çiçek, Dursun Ali Erzincanlı’nın ‘’40 yaşındasın’’ şiirini okuyarak 2’inci oldu, Göçkün 75. YIL Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencisi Rüveyda Doğan ise Bedirhan Gökçe’nin ‘’Annem’’ şiirini okuyarak 3’üncü oldu. Program sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum