ALINAN KARAR İDEOLOJİK

CHP Samsun İl Başkanı Av

ALINAN KARAR İDEOLOJİK
24 Ağustos 2016 - 17:53
7- Boş kalıp haberCHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, Mithatpaşa lisesinin taşınması ile ilgili olarak alınan kararın ideolojik olduğunu söyledi.
Mithat Paşa Anadolu Lisesi'nin taşınacağı ve yerine İmam Hatip okulu getirileceği yönünde bilgiler aldığımızı ve şayet böyle bir şey varsa bunun doğru olmadığını belirtmiştik. Bu bilginin doğru olmadığını ümit ediyorduk. Ancak, Samsun Valiliği'nin 18.08.2016 tarihli oluruyla, Mithat Paşa Lisesi'nin, kapatılan Feza okullarının binasına nakli gerçeklik kazanmıştır. Mithat Paşa Lisesi'nin boşalttığı bina ise İmam Hatip ortaokulu yapılacaktır.
Bu karar öncelikle, okul tercih ederken merkezi özelliğini nazara almış velilerin hakkını ihlal anlamı taşır. Geçen sene bu okula kaydolan öğrencilerin durumu hiç hesaba katılmamıştır. Olağanüstü Hal dönemi psikolojisini bahane ederek bu tarz kararlar almak, telafisi güç durumların doğmasına sebebiyet verir. Alınan bu karar, tamamen ideolojik bir karardır. Valiliğin olur verdiği kararın geneline bakıldığında, okulların imam hatipleşmesine dönük mahiyet taşıdığı görülecektir. Yeni okul açarsınız, yeni okul yaparsınız ama basit gerekçelerle okulların yerini değiştiremezsiniz.
Tüm velilerimizi ve Mithat Paşa Lisesi mezunlarını, Samsun Valiliği'nin bu yanlış kararına tepki göstermeye davet ediyorum.
şokhaber.net

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum