Allah bu takımı "tahtası eksiklerden" korusun!...

SAMSUNSPOR’UN ÜÇ TAHTASI “Türlü işlerde kullanılmak üzere uzun, enlice, kalınlığı az ve düz olarak biçilmiş ağaç parçası” olarak bildiğimiz tahta, malum,  kütükten imal edilir

Allah bu takımı "tahtası eksiklerden" korusun!...
25 Aralık 2016 - 15:56
SAMSUNSPOR’UN ÜÇ TAHTASI

“Türlü işlerde kullanılmak üzere uzun, enlice, kalınlığı az ve düz olarak biçilmiş ağaç parçası” olarak bildiğimiz tahta, malum,  kütükten imal edilir.

Samsunspor’un kaderinde çok duyduğumuz kavramlardan biridir “tahta”.

Normalde bir futbol kulübünün gündeminde iki tahta bulunur. Birincisi “taktik tahtası”dır. Maç öncesi, maç arası, antrenman sonraları futbolculara verilen takdiklerin işlendiği bu tahta, teknik direktörün elinde karakter kazanırken futbolcuların zihninde de okunması gereken kitaptır.

Bu birinci tahta tabiri caiz ise, Samsunspor için  çok teknik direktör eskitti diyebiliriz. Taktik tahtası şimdilik Osman Hoca’nın maharetli elleri ve bir türlü performans olarak karşılık bulamadığı yaratıcı futbol zekasına teslim. Birinci tahta için diyeceklerimiz bu kadar.

Samsunspor’un ikinci tahtası ise, kalın bir urgan ile sırtına bağladığı ve bir türlü çözülemeyen kördüğümü ile meşhur “transfer tahtası”. Açılacak mı? Açılmayacak mı? Tahtanın açılması ile meşgul olarak ilk devreyi bitirdik. Dün maç sonrası açıklamalarında Osman Hoca’nın önceliği ve tek malzemesi transfer tahtasının açılması idi.

Hafta içi basında çıkan ve yönetime üstü kapalı ama diğer tarafları gayet açık verdiği mesaj, Samsunspor gibi büyük bir camiada ve o takımın kentinde olmanın başarıyı zorunlu kıldığı, ancak başarıyı sağlamanın koşulları olduğu içerikteydi.

Kısacası Osman Hoca, ilk devreyi kafasında bitirmiş, puan hırsı ve gücü kalmamış ve tek umudunu tahtaya bağlamış görüntüde.

Ben çoktandır maç ile ilgili yazmamayı tercih ediyorum. Çünkü kafada biten bir ilk yarının maçlarına odaklanmak, zaman kaybından başka bir şey değil...

Yönetimin kafasında bitmiş, antrönerin kafasında bitmiş, futbolcuların kafasında zaten hiç olmamıştı ve en sonunda seyircinin de kafasında bitmiş bir ilk devre…

İkinci devre mi? Eğer tahta açılmaz, hocanın anlaşmaya vardık dediği en az 6 futbolcu alınmaz ve yönetimin de yönetim anlayışı böyle devam eder ise, Samsunspor’un mezarı kazılmaya başlanmış demektir…

Üçüncü tahtayı mı soracaksınız?

Üçüncü tahtamız; eğer Samsunspor için kabus sürerse, kabusun kazdığı mezara lazım olacak olan 9 tahtalık bir blok “tahta”.

Allah bu takımı “tahtası eksiklerden” korusun!...

 

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum