Almanya'nın Bochum şehrinde 1966 yılından beri Opel marka otomobil imal eden fabrika Cuma günü kapanıyor.

Opel Fabrikası Cuma günü kapanıyor Almanya’nın Bochum şehrinde 1966 yılından beri Opel marka otomobil imal eden fabrika Cuma günü kapanıyor

Almanya'nın Bochum şehrinde 1966 yılından beri Opel marka otomobil imal eden fabrika Cuma günü kapanıyor.
05 Aralık 2014 - 00:13
Opel Fabrikası Cuma günü kapanıyor

Almanya’nın Bochum şehrinde 1966 yılından beri Opel marka otomobil imal eden fabrika Cuma günü kapanıyor.

Almanya’nın Bochum şehrinde 1966 yılından beri Opel marka otomobil imal eden ve dünyanın her tarafına ihraç eden fabrika yarın Cuma günü son arabasını imal edip tarih sahnesinden kapanarak silinecektir.

Firmanın almış olduğu bu karar bütün şehri kara kara düşünceye boğmuş, nasıl geçinecekleri konusunda da derin düşünceye sevk etmiştir. Sadece işçileri değil şehrin ev sahiplerini de kara kara düşünmeye zorlamaktadır. Çünkü kuzey Ren bölgesinde iş olanakları oldukça sınırlıdır. Bu yönüyle işçiler işlerini Almanya’nın güney illerinde aramak üzere şehri terk edeceklerdir.

Tabi bu işsizlik konusu en çok da Türkleri vuracaktır. Haliyle Türk ev sahipleri de aynı zarara uğrayacaklardır. Bu bakımdan şehrin bütün halkını büyük üzüntü sarmıştır. Tabi iş insanların ekmeklerini kazandığı en önemli kapıdır. İşsiz kalacaklara iş bulmaları konusunda bol şans diliyelim.

şokhaber.net

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum