AMAÇ GERÇEKTEN HİZMET Mİ, PARA TOPLAMAK MI?

AMAÇ GERÇEKTEN HİZMET Mİ, PARA TOPLAMAK MI? Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu’nun dönüşüm paketinin ayrıntıları kentlerde yaşamı bambaşka bir noktaya taşıyacakmış

08 Kasım 2014 - 17:19
AMAÇ GERÇEKTEN HİZMET Mİ, PARA TOPLAMAK MI?

Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu’nun dönüşüm paketinin ayrıntıları kentlerde yaşamı bambaşka bir noktaya taşıyacakmış.
Buna göre 2018 sonuna kadar kent merkezlerine otomobille giriş ücretli hale getirilecek, kentlerdeki prestij alanları trafiğe kapatılacak ve metro olan yerlere servis konulmayacakmış.
-Kulağa hoş geliyor valla.!
ÜCRETSİZ BİLET VERİLECEK
Bu düzenlemeler özellikle büyükşehir belediyelerini ilgilendiriyor.
2018 yılı sonuna kadar mevcut raylı sistem hatları üzerindeki işyerleri, üniversite ve okullarda semt servisi uygulamasını kaldıracak.
Servis aracı kullanıcılarına da toplu taşıma biletleri ücretsiz veya indirimli verilecek.
Büyükşehirlerde kent merkezine araç girişini ücretlendiren uygulamalar başlatılacak.
Raylı sistem projelerinde otopark zorunlu olacak ve otopark ücreti ile ulaşım ücreti ilişkilendirilecek.
Toplu taşımada park et-devam et yaygınlaştırılacak. Bisikletlerin toplu taşıma araçlarında taşınması için düzenleme yapılacak.
Kentin prestij noktaları araç trafiğine tamamen veya kısmen kapatılacak. Fosil yakıtla çalışan araçlarda vergilendirme gözden geçirilecek.
KÖMÜRE YATIRIM
2013 yılında 32 milyar kwh olarak gerçekleşen yerli kömür kaynaklı elektrik enerjisi üretimi 2018 yılında 57 milyar kwh’a çıkarılacak. Afşin Elbistan, Konya Karapınar ve Trakya Ergene gibi büyük linyit havzalarında termik santral kurulması için yap-işlet veya yap-işlet-dervet modeliyle ihaleye çıkılacak.
Düşük kapasiteli linyit havzaları rödovans bedeli talep edilmeden OSB’lere devredilecek. Rödovans usulüyle yeni ihale yapılacak yatırımlarda, yatırım yapabilecek girişimcilerin ihalelere katılmasını sağlamak için teminat miktarları artırılacak, işletme süreleri de buna göre düzenlenecek. MTA yurtdışında da maden arayacak.
Demiryollarının serbestleşmesinin önemli bir adımı olarak TCDD Taşımacılık AŞ bu yıl içinde kurulacak. Filyos Limanı altyapı çalışmaları 2018’de tamamlanacak. İstanbul Antalya demiryolu projesi 2023’e kadar tamamlanacak. Toplam 20 bin 715 km olan karayolu ağının şu anda yüzde 80’i bölünmüş yol. Bu da 2018 yılı sonunda yüzde 90’a çıkacak.
DÖNÜŞÜM PROGRAMI?
Gelişmiş ülkelerle olan mesafeyi kapatmanın hedeflendiğini vurguladı Başbakan Davutoğlu “Türkiye’nin ihracatında kilo başına değer 1,6 dolar, Almanya’nın ise 4,5 dolar. Bizim 3 misli daha fazla değer katan teknolojik yoğunluktan bahsediyoruz. Gelişmiş ülkelerle olan mesafeyi kapatmamız, insan kaynağının geliştirilmesi ve teknolojinin etkin kullanımıyla olabilir. Sanayileşmede kaybettiğimiz 100 yılı, yeni üretim teknolojileri bağlamında kaybetmemek durumundayız. Ar-Ge’ye ağırlık veren eylem planlarını bu dönüşümde ele aldığımızı açık şekilde göreceksiniz” diye konuştu.
TEPKİLER...
Başbakanın yaptığı bu açıklamalara vatandaşlardan sosyal medya aracılığıyla anında tepkiler yağmaya başlamış bile.
İşte bir kaç tanesi:
-Zaten bütün herşeyimiz Avrupaya uygun ya. Sanayi ve Bilim ile Teknolojiyi hallettik, e tabi bunun da zamanı gelmişti. Yakında sokakta yürümek de ücretli olacak bu gidişle...
..........
-Bu uygulama sadece Londra’da var. Başka bir ülkenin her hangi bir kentinde yok. Tabi devletin cebine para girecek ya hemen yürürlüğe koyarlar bunu..
Maaş zamları yüzde 3, devlet büyüklerinin maşına yüzde 10- 15... Ooohh ne ala memleket...
..........
-Söz konusu para olunca devlet hemen “Avrupa’da böyle deyip halktan para alıyor. Avrupada çocuk başına 1000 tl çocuk parası veriliyor.
Onu niye vermiyorsun?
Hemen kıvırıyorsun sayın devlet o kadar bütçemiz yok diye…
... .........
-Şehirden çıkışlar da paralı olsun darılırız valla. . .
..........
-Meydanları da paralı yapın ki; canı yanan size tepki göteremesin!
Bir taşla iki kuş!
.........
-Sayın Büyüklerimiz ne zaman toplumu, milleti, fakir fukarayı gerçekten anlayacaksınız?
Yeter sövüşlediğiniz milleti!.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum