AMAZON TABİAT PARKI HAZIRLIK AŞAMASINDA

Samsun Büyükşehir Belediyesi, ilçeler bazında en büyük turizm yatırımını Terme ilçesinde gerçekleştirdi

AMAZON TABİAT PARKI HAZIRLIK AŞAMASINDA
09 Ağustos 2016 - 19:23
7- Boş kalıp haber

Samsun Büyükşehir Belediyesi, ilçeler bazında en büyük turizm yatırımını Terme ilçesinde gerçekleştirdi. Yapımı tamamlanan projelerle Terme turizmde iddialı duruma geldi.
Şehrin tarihi, kültürel, doğal ve turistik potansiyelini ortaya çıkarıp geliştirmek amacıyla Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, turizm yatırımlarına devam ediyor.  Kumsal ile ormanın içi içe olduğu Terme ilçesinin Miliç sahili, Başkan Yılmaz’ın yatırımları ile Karadeniz Bölgesi’nin en önemli turistik bölgesi oldu.
15 MİLYON TL’LİK YATIRIM GERÇEKLEŞTİRDİ
Türkiye’nin en güzel kumsalları ve sahillerinden birisi olan Miliç’in doğu batı istikametindeki 150 dönüm alanında yürüyüş parkurları oluşturup piknik alanlarını ve plajları restorasyon ve rekreasyona tabi tutan Büyükşehir Belediyesi, bunun haricinde Terme Kültür Evi, 750 kişilik düğün salonu, kafeterya, soyunma giyinme kabinleri,  duş üniteleri, mescit ve tuvaletler inşa etti. Ayrıca çocuk oyun alanları ve otopark da yaptıran Başkan Yılmaz, toplamda 15 Milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdi. Halk iskelesi inşaatı da süren turistik sahilde ayrıca karavan park da oluşturulacak.
20 BİNE YAKIN İNSAN, BU YATIRIMDAN İSTİFADE EDİYOR.
Büyükşehir Belediyesi’nin turizme yönelik yatırımının ardından ormanlık alanda piknik yaptıktan sonra tertemiz plajında güneşlenip denizin keyfini çıkaran yerli yabancı turistlerin sayısı da her geçen gün artıyor. Daha önceleri mezbelelik olan sahil, yatırımın ardından konforlu, kaliteli ve huzurlu bir tatil merkezi oldu. Alınan bilgiye göre Miliç sahilini hafta içi günde 750, hafta sonları da bin 200 kişi tercih ediyor. Ayda ise toplamda 20 bine yakın insan, bu yatırımdan istifade ediyor.
AMAZON TABİAT PARKI HAZIRLIK AŞAMASINDA
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nden devralınan Amazon Tabiat Parkı, Büyükşehir Belediyesi yatırımı ile Kızılırmak Kuş Cenneti gibi turizme kazandırılacak. Türkiye’nin en büyük deltalarından biri olan 90 bin hektarlık Yeşilırmak Deltası’ndaki tabiat parkı, 3. derece doğal sit alanı ilan edilmişti. Canlı eko sistemi açısından zengin olan delta ve parkta 29 balık türü, 9 adet çift yaşamlı türlerden 7 adet kurbağa, 2 adet semender, 12 adet sürüngen türünden 2 adet kaplumbağa, 5 adet kertenkele ve 5 adet yılan türü bulunuyor. Ayrıca, 33 memeli türü ve 165 kuş türü deltada kayıt altına alınmıştı.
PROFESYONEL BİR TURİZM YAKLAŞIMI
Deltanın 553 hektarlık alanında kurulu Amazon Tabiat Parkı yolunu betonla kaplayarak ulaşımı kolaylaştıran Büyükşehir Belediyesi, parkın daha iyi tanınması ve buraların daha fonksiyonel, ulaşılabilir bir anlayışla geliştirilerek ülke ve dünya turizmine açılabilmesi amacıyla, ziyaretçilerin günlük veya daha uzun sürelerle buraları ziyaret etmelerini sağlamak ve bunu doğa harikası coğrafyaların şimdi olduğundan çok farklı bir anlayışla ve profesyonel bir turizm yaklaşımı ve tabiatla uyumlu bir perspektifle yönetilecek projeler gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Belediye, Amazon Tabiat Parkı alanında Gözlem Evi de inşa edecek.
GİSKELE TURİSTİK TEKNEYİ BEKLİYOR
Turizm konusunda bir diğer çalışmayı Terme Çayı’nda yürüten Büyükşehir Belediyesi, Terme Çayı Islah ve Çevre Düzenleme çalışmaları kapsamında turistik gezi teknesi için iskele yaptı. İskelenin inşaatı tamamlanırken, çayda genişletme ve derinleştirme çalışması da yapıldı. Şimdi hizmet verecek Samsunum-4 teknesinin bitirilerek, Terme Çayı ile deniz arasındaki 4 kilometrelik güzergâhta turistleri gezdirmesi bekleniyor. Bunun haricinde Büyükşehir Belediyesi, çayın Samsun tarafında kalan kısmını da destinasyona tabi tutacak.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum