101'NCİ YILDÖNÜMÜ BÜYÜK BİR COŞKU İLE KUTLANDI

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 101

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 101. Yıldönümü’ etkinlikleri kapsamında Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) anma töreni düzenlendi.
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 101. Yıldönümü nedeniyle düzenlenen program öncesi Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından, Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Biz Değil Miydik’ isimli resim sergisinin açılışı protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi. Açılış sonrası protokol üyeleri ve davetliler tarafından resim sergisi gezildi ve daha sonra törenin yapılacağı salona geçen protokol üyeleri, saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okudu.
ŞEHİTLER GÜNÜ’NÜ İDRAK ETMENİN ONURUNU YAŞAMAKTAYIZ
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Samsun Şube Başkanı Necati Yılmaz törende yaptığı konuşmasında, “Değerli konuklar, Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 101’nci yıldönümünü kutlamanın büyük sevincini ve üzerinde huzurla, güvenle yaşadığımız kutsal vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizin şehitler günü’nü idrak etmenin onurunu yaşamaktayız.  Çanakkale Zaferi, dünya tarihinde bir dönüm noktası olmuş, tarihin akışı üzerinde Türk Milleti belirleyici bir rol oynamıştır. Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasına zemin hazırlayan bir azmin mücadelesidir. Çanakkale Savaşında, milletimiz binlerce evladını şehit vermiştir. Mukaddes vatan toprakları için, canlarını seve seve vererek; bir milletin kaderini değiştiren, vatanımızı, istiklâlimizi, sarsılmaz imanları, eşsiz cesaretlerine borçlu olduğumuz aziz şehitlerimiz, dünyada eşi benzeri olmayan bir destan yazmıştır" dedi.
ŞEHİTLERİMİZİ, BİR KEZ DAHA SAYGI VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ
Herkes iyi bilmelidir ki, aziz şehitlerimizin kanlarıyla suladıkları ve bizlere emanet ettikleri bu kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk Milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacağını dile getiren Başkan Yılmaz," Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü münasebetiyle; Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve bugüne kadar bu vatan için Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da, Sarıkamış’ta, Kore’de, Yavru Vatan Kıbrıs’ta ve Güneydoğu’da terör örgütüyle mücadelede ederken ve Ülkemizin güvenliğini sağlarken vermiş olduğumuz tüm aziz şehitlerimizi, bir kez daha saygı ve şükranla anıyor, yüce Allah'tan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun” diye konuştu. Konuşmanın ardından, 1915 ruhunu anlatan bir belgesel sunumu gerçekleştirildi. Sunumun ardından Çarşamba Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Berkan ULUAĞAÇ, ‘Çanakkale Şehitleri’ adlı şiirini seslendirdi. Daha sonra Çarşamba Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan, ‘Çanakkale Geçilmez’ konulu tiyatro oyunu izleyicilere sunuldu.

[gallery ids="46699,46698,46700"]
SAMSUN PROTOLOLÜ'NUN YANI SIRA  ANAMA TÖRENİNE VATANDAŞLARDA KATILDI
Anma programına ayrıca, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Erol Tosun, Adalet Komisyon Başkanı Kemal Alver, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Fahri Gülay, Baro Başkanı Av. Kerami Gürbüz, Vali Yardımcısı Mehmet Ali Yıldırım, Dr. Hakan Kubalı, Recep Yüksel, İlkadım Kaymakamı Turhan Atlamaz, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, İl Jandarma -Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ercan Yaşin, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Sg. Alb. Murat Özer,  protokol üyeleri, siyasi partilerin il başkanları,  Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği üyeleri, Emniyet Teşkilatı  Şehit Aileleri Vakfı üyeleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği üyeleri, Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı üyeleri, şehit aileleri ve yakınları, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Köksal ÖNER