102'İNCİ YILDÖNÜMÜ RESİM SERGİSİ AÇILDI…

Vali İbrahim Şahin'18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 102'ini Yıldönümü' etkinlikleri kapsamında Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen anma programına katıldı

Vali İbrahim Şahin’18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 102'ini Yıldönümü’ etkinlikleri kapsamında Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen anma programına katıldı.
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 102'inci Yıldönümü nedeniyle düzenlenen program öncesi Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Biz Değil Miydik’ isimli resim sergisinin açılışı Vali İbrahim Şahin ve protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi. Açılış sonrası Sayın Valimiz, protokol üyeleri ve davetlilerle beraber resim sergisini gezdi. Daha sonra törenin yapılacağı salona geçen Vali İbrahim ŞAHİN ve diğer protokol üyeleri, saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okudu.
TÜRK ULUSUNU MUSTAFA KEMAL ÖNDERLİĞİNDE KURTULUŞA TAŞIMIŞTIR
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Samsun Şube Başkanı Necati Yılmaz törende yaptığı konuşmasında, “Değerli Konuklar; Bu gün, Türk’ün savaş tarihine altın harflerle yazılan 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 102’inci Yıldönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizin  Şehitler Günü’nü idrak etmenin onurunu ve gururunu yaşamaktayız. Çanakkale Savaşı birinci dünya savaşının seyrini değiştiren tarihte ‘Çanakkale Geçilmez’ sözü ile yerini almış büyük bir bağımsızlık mücadelesi destanıdır. Türk bağımsızlık savaşının temelleri Çanakkale’nin sularında Conkbayırı’nda, Anafartalar’da atılmış ve bu zafer daha sonra Türk Ulusunu Mustafa Kemal önderliğinde kurtuluşa taşımıştır. Çanakkale bu destanı yazan kahraman Türk ordusunun savaşta dahi insanlığını unutmadığını tüm dünya milletlerine gösterdiği bir yerdir. İnsan olmanın, insana saygı duymanın zaman ve yer koşuluna bağlı olmadığını kahraman Türk ordusu tüm dünyaya Çanakkale’den göstermiştir. Bu kahramanlar bu toprakları bağımsız ve bölünmez bir vatan, bu toplumu özgür ve parçalanmaz bir yurt yapmak için canlarını verdiler. Bu değerlere sıkılan kurşunlara gencecik bedenlerini, iman dolu göğüslerini siper ettiler. Hepsine Allah’tan rahmet diliyorum.15 Temmuz gecesi ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhukireyitimiz ve aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakâr millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardır. Ancak milletimiz darbe girişimini sokakları ve meydanları doldurarak ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattı. Tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun. Şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum, gazilerimize de sağlık sıhhat ve huzurlu bir ömür diliyorum” dedi.
Konuşmanın ardından, 1915 ruhunu anlatan bir belgesel sunumu gerçekleştirildi. Sunumun ardından Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan, ‘Dünden Bu Güne Çanakkale Ruhu’ konulu tiyatro oyunu izleyicilere sunuldu. Daha sonra Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından yapılan mehteran gösterisi ile program son buldu. Anma programına ayrıca, Garnizon Komutanı Piyade Albay Sedat Bulut, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, Baro Başkanı Av. Kerami Gürbüz, Vali Yardımcısı Mehmet Ali Yıldırım, Hasan Öztürk, Recep Yüksel, İlkadım Kaymakamı Turhan Atlamaz, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ünsal Ağaoğlu,, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutan Vekili Sg. Yarbay Tayfun Paşaoğlu, protokol üyeleri, siyasi partilerin il başkanları,  Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği üyeleri, Emniyet Teşkilatı Şehit Aileleri Vakfı üyeleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği üyeleri, Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı üyeleri, şehit aileleri ve yakınları, kamu kuru m ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Köksal ÖNER
şokhaber.net