12 DEV ADAM BASKETBOL OKULU SAMSUN'DA

Türkiye Basketbol Federasyonunun bir faaliyeti olan ve basketbolu Türkiye'nin her yerinde yaymak ve Milli takımlara oyuncu yetiştirmek amacıyla 13 yıl önce faaliyete geçirdiği 12 Dev Adam Basketbol Sp

Türkiye Basketbol Federasyonunun bir faaliyeti olan ve basketbolu Türkiye’nin her yerinde yaymak ve Milli takımlara oyuncu yetiştirmek amacıyla 13 yıl önce faaliyete geçirdiği 12 Dev Adam Basketbol Spor Okulu Samsun Merkezde faaliyetlerine başladı.

[gallery ids="47544,47545,47543"]


OKULUNA İLGİ ARTARAK DEVAM ETMEKTEDİR

Samsun Ses Okulları Spor Salonunda Cumartesi ve Pazar günleri 16.00-17.30 saatleri arasında Mustafa Berberoğlu ve Selvi Tanç yönetiminde bir aydır antrenmanlarını yapıyor. Her geçen gün spor okuluna ilginin artarak devam etmektedir. 12 Dev Adam Basketbol okulları antrenman programları ve antrenman malzemeleri tamamen TBF tarafından verilmekte olup sporculara 12 DABO lisansı çıkartılmaktadır. Bu lisans sayesinde 12 DABO ligine, Uluslararası basketbol kamplara ve TBF yıldızlar şölenine katılmaktadırlar. Samsun Merkez 12 DABO Antrenörü Selvi Tanç “Daha önce 3 yıl 12 DABO spor okulunda 2008-2010 yılları arasında çalıştım. Tekrar 12 DABO ya katılmaktan dolayı mutluyum. Amacımız basketbolu bilen nesiller yetiştirmek ve Samsun a altyapılarda oynayacak sporcular yetiştirmektir. 7-12 Yaş arası kız erkek sporcularımızı bekliyoruz” dedi. 
ORTAKLAŞA BİR PROJEYE İMZA ATTIK

Samsun-Merkez 12 DABO Antrenörü Mustafa Berberoğlu,”10 yıldan bu yana aralıksız olarak Çarşamba 12 DABO olarak çalışmaktayım. Daha öncede 2008-2010 yılları arasında Selvi Tanç hocam Samsunda 12 DABO spor okulu olarak çalışmıştı. Samsun merkezde değerli hocamla birlikte organize bir spor okulu açmak ve Samsun Basketboluna yeni sporcular kazandırmak ve TBF’nin gücünü arkamıza almak için ortaklaşa bir projeye imza attık ve Samsun Merkezde 12 DABO spor okulunu 15 Şubat 2016 tarihi itibariyle başlattık. Spor okulumuzda yetiştirdiğimiz sporculara kulüp imkânı sağlamanın yanı sıra TBF’nin faaliyetlerine ve Milli takım taramalarına sporcu götürmeyi hedeflemektedir. Çalışmalarımızda bizlere yardımcı olarak Serkan Tanç hocam ve Muhammed Furkan Berberoğlu da çalışmaktadır. Bu kadroyla çok başarılı sporcular yetiştireceğimize inanıyoruz. 12 DABO bir TBF spor okulu olup Akreditasyonu olan Samsundaki tek spor okuludur” diye konuştu.
Köksal ÖNER
şokhaber.net