12 Eylül öncesi...

Terzi Fikri ve Enver yılmaz 12 Eylül öncesi Fatsa belediye başkanlığına bağımsız seçilen merhum terzi TİP'nin çeşitli kademelerinde görev yapmış bugün kahraman gösterilmeye çalışılan

Terzi Fikri ve Enver yılmaz

12 Eylül öncesi Fatsa belediye başkanlığına bağımsız seçilen merhum terzi TİP’nin çeşitli kademelerinde görev yapmış bugün kahraman gösterilmeye çalışılan Deniz Gezmiş ile birlikte yargılanmış uzun müddet cezaevinde kaldıktan sonra 1979 yerel seçimleriyle demokrasi gereği olan yapılan yerel seçimle seçilip, bir müddet sonra yıkılacak olan kominizim rejimini ilçesinde yaşatmak için komiteler kurmuş Fatsa’yı 11 komi bölgesine ayırmış Cadde ve Sokaklar çamurdan geçilmezken o zenginden alıp fakire vermeyi kafaya koymuş, seçilir seçilmez projelerini hayata geçirmişti.
Merhum terzi Fikri belediyecilik yapmıyordu. Duruma el koyan zamanın valisi Reşat Akkaya Fatsa’ya polis yığınağı yapmış ancak olayları durduramamıştı. Aylarca sürecek olan meşhur Fatsa olayları başlamış terzi Fikri olaylar sırasında ayağından vurulmuş adamları ile yüksek kesimlere çekilmiş polisle çatışıyorlardı.
Vali Akkaya Trabzon emniyetinden yardım istemişti. Günlerce hatta aylarca Trabzon polisi Fatsa’ya yerleşmiş olaylarda can kaybının olmaması için mücadele ediyor, savcılık kararı olan hakkında yakalama emri çıkarılan terzi Fikri teslim olmuyor, hukuku yok sayıyor gece gündüz polisle çatışıyordu.
12 Eylül sabahı askerlerin yaka paça yakaladığı terzi Fikri Erzincan sıkıyönetim mahkemelerinde yargılanırken ömrü vefa etmemişti.
Şimdi diyeceksiniz ki 40 yıl sonra nerden aklına geldi…
Uzun zaman Ak Parti genel sekreterliği görevini de yürüttükten sonra içişleri bakanlığına atanan fakat çok kısa bir süre sonra görevinden alınan paralel yapının önde gelen isimlerinden olan Ak Parti eski Ordu milletvekili İdris Naim Şahin’in gönlünü almak için Ordu Büyükşehir belediyesi yapılmıştır.
Buradaki aslı gaye bir dönem DSP ve bir dönemde CHP’den belediye başkanı seçilen halen CHP Ordu milletvekili olan Seyit Torun’dan Ordu belediyesini almaktı. Ordu büyükşehir olunca da Ak Parti İstanbul Milletvekili Enver Yılmaz Büyükşehir belediye başkanlığına atanarak geldi ve seçilerek Ordu Büyükşehir belediye başkanı oldu.
İlk olarak emniyete 25 elektrikli motorlu bisiklet alıp hibe eden Başkan Yılmaz kurduğu EDS sistemiyle yoldan gecene adeta salma vurmaya başladı. Uçağa binemeyen gariban vatandaşa sabaha kadar çizgi sayan bu yolda ekmeğini kazanan gariban şoföre, hastasını getirene, cenazeye gidene ceza yazmaya başladılar.
Buna ilk isyan eden bir günde 5 kez Ordu ilinde para cezası yiyen Ak Parti Maçka belediye Başkanı Ecz. Münir Koçhan oldu. Yaygın basında Başkan Koçhan’a cevap veren polisin amiri konumunda olan Ordu valisi değil Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’dı. Hukuk devletinde kendi kanun ve kurallarını koymuş hukuksuzluğu savunuyordu! Pes doğrusu demek zorundayız…
Başkan Yılmaz’a bir çift sözümüz var?
Bugün o yok saydığınız hukuk bir gün size de lazım olabilir!...