12 Mart İstiklal Marşımızın Kabulü

Samsun Memur Sen-Eğitim Bir Sen Başkanı Nejdet Güneysu İstiklal Marşı'nın kabul ediliş yıldönümüyle ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı

Samsun Memur Sen-Eğitim Bir Sen Başkanı Nejdet Güneysu İstiklal Marşı’nın kabul ediliş yıldönümüyle ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı.
Güneysu yaptığı açıklamada, “15 Temmuz’da darbe ve işgal girişiminde bulunan ihanete, alçaklığa, düşmanlığa karşı verdiğimiz son istiklal mücadelesini başlatan ruh, İstiklal Marşı’nda var olan ve genetiğimize yerleşmiş özgürlük ve bağımsızlık ruhudur. O gün yeni bir istiklal ruhuyla İstiklal Marşı güncellenmiş, direnişimiz dirilişe dönüşmüştür.
Memur Sen ve Eğitim-Bir-Sen olarak, İstiklal Marşı’nın kabulünün 97. yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u anma gününde İstiklal şairinin ve marşının canlı tutmak istediği ruhu yaşayacak, yaşatmaya devam edeceğiz. Bugün bizlere düşen en büyük görev, İstiklal Marşımızda anlamını bulduğu gibi geçmişteki muhteşem mücadelenin önem ve değerinin şuuruna vararak, ecdadımızın bize bıraktığı bu cennet vatan topraklarını aynı duyarlılıkla gelecek kuşaklara emanet etmektir.
İstiklal Marşı’nın TBMM’de millî marş olarak kabul edilişinin 97. yılında, milletimizi İstiklal Marşı’nın yazıldığı kaotik ortamlara sokmaya çabalayanlara fırsat vermeyeceğimizi ifade ediyor, bütün Milli Mücadele şehitlerimizi ve Millî Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.