13. Uluslararası Çubuk Kültür ve Turşu Festivali 13 Eylül'de Başlıyor

Çubuk Belediye Başkanı Dr

Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan13. Uluslararası Çubuk Kültür ve Turşu Festivali nedeniyle yaptığı açıklamada;
Uluslararası Çubuk Kültür ve Turşu Festivali’ni 13-16 Eylül tarihleri arasında Çubukabad Parkı’nda gerçekleştiriyoruz. Önceki yıllardan farklı olarak bu sene birçok yeniliğe ev sahipliği yapacak olan festivalimiz Guinness Rekorlar Kitabı için kurmuş olduğumuz bir buçuk tonluk turşumuzun açılışı ve siz kıymetli misafirlerimize ikramı ile başlayacak.
Bu yıl 300’ün üzerine çıkan yöresel ürünler stantlarımız ile taleplere cevap verilirken öte yandan ayrı ayrı kurulacak iki sahneyle festival etkinlikleri oldukça geniş bir alanda gerçekleştirilecek.
13 Eylül Perşembe günü saat 17.00’de kortej yürüyüşü ile başlayacak festival, Türk Dünyası Halk Dansları gösterisinin yanı sıra sanatçı Mümin Sarıkaya ve Merve Özbey konserleri ile devam edecek.
Festivalin ikinci gününde oldukça geniş bir alan düzenlenerek kurulan 300’ün üzerindeki yöresel ürün stantlarımızda satışlar başlayacak.  Türk Dünyası Halk Dansları gösterisi sonrasında sanatçı Özlem Özdil ve İlyas Yalçıntaş sahne alacak.
15 Eylül’de ise gün boyu devam edecek etkinliklerin ardından yine Türk Dünyası Halk Dansları gösterilerinin yanı sıra Tuğba Yurt ve Zara konserleri ile festival alanı şenlenecek.
16 Eylül Pazar günü festivalin son günü yerel halk oyunları ve sanatçı Erol Şahin’in konseri ile devam edecek. Konser sonrasında sahne alacak olan Türk Dünyası Halk Dansları gösteri grubu final gösterisi ardından Ankara’nın vazgeçilmez sesi Oğuz Yılmaz konseri ile festival sona erecek.
13-16 Eylül’de gerçekleşecek festivalimize siz kıymetli basın mensuplarımızın katılmasından onur duyarız.