15 TEMMUZ GÖRSELLERİ ACEMİCE HAZIRLANMIŞ

15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden 1 yıl geçmesi ve hain darbe teşebbüsünün yıl dönümü nedeniyle anma programlarının hazırlandığını, bu programlar çerçevesinde bir takım görsellerin de kamuoyuyla p

15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden 1 yıl geçmesi ve hain darbe teşebbüsünün yıl dönümü nedeniyle anma programlarının hazırlandığını, bu programlar çerçevesinde bir takım görsellerin de kamuoyuyla paylaşıldığını ve bu görsellerin yaşanılan süreçle örtüşmeyen ve toplumun tamamı tarafından kabul görmeyecek özellikler taşıdığını belirten Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, "15 temmuz, ülkemizin başından geçen ve demokrasimizi hedef alan bir beladır. Bu bela, milletin sağduyusu ile önlenebilmiştir. Şimdi, bu önemli tarihin yıl dönümü yaklaşıyor. Anma programlarını takip ediyoruz. 249 insanımız hayatını kaybetti, binlerce insanımız yaralandı. Böyle karanlık bir saldırı sonrasında bir anma etkinliği çerçevesinde kullanılan görsellerin, bu dönemin gerçekleriyle uyuşmadığınızı görüyoruz. Altında Cumhurbaşkanı logosu olan anma görsellerinde, Türk bayrağı dahi deforme edilmiş ve bayrak kanununa aykırı olmasına rağmen 15 Temmuz'a uyarlanmış bir figür haline getirilmiştir. Bunlar doğru şeyler değil" dedi.
Kullanılan görsellerin içinde Fetö ile mücadeleyi belirtmeyen herhangi bir anlatımın olmadığını söyleyen Tufan Akcagöz, "Evet darbe teşebbüsü anlatılmak istenmiş ama bir kaç tanesinde zavallı erlerin resimleri kullanılmış. 15 Temmuz'da asker üniforması altında suç işleyen insanlar ve bir çete vardı, erlerin ne günahı var? Başından beri bunu söyledik, söylemeye de devam edeceğiz. Boğaz köprüsünde lince maruz kalan erleri unutmadık. Şimdi de o zavallı erlerin görüntüleri tema olarak kullanılıyor. Darbe teşebbüsünü hep birlikte tel'in edelim ama askerlerin tümünü yaralayacak, darbeye hiç bulaşmamış askerleri de üzecek paylaşımlardan kaçınmak en doğrusu olur. Görsel hazırlayacaksanız, FETÖ ile kol kola giren, zamanında onu yere göğe sığdıramayan vekillerinizin, bakanlarınızın resimlerini kullanın. Maalesef bu görüntülerde Türk askeri tahkir ediliyor. Bundan derhal vazgeçilmelidir. 15 Temmuz'dan sonra artık ülkeye huzur gelsin, bu zamana kadar yapılan yanlışlardan dönülsün derken, yine işte böyle yanlışlar yapılmaya devam ediliyor. Unutmamalıdır ki, orduya düşmanlık eden, düşmana askerlik etmiş olur" diye konuştu.
şokhaber.net