"17-25 Aralık Dost-Modern Darbe Süreci" konulu konferansta gazeteci-yazar Elif Çakır konuştu

MÜSİAD'dan '17-25 Aralık' konferansı 17 Aralık'ı gelecek nesillere öğretmeliyiz Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından düzenlenen '17-25 Aralık Dost-Modern Darbe Sür

MÜSİAD’dan “17-25 Aralık” konferansı

17 Aralık’ı gelecek nesillere öğretmeliyiz

Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından düzenlenen “17-25 Aralık Dost-Modern Darbe Süreci” konulu konferansta gazeteci-yazar Elif Çakır, 17 Aralık’ın aşağılık bir darbe olduğunu söylerken, MÜSİAD’ın yeni üyesi Elif Coşkun Bilgin de, “17 Aralık’ın detaylarını gelecek nesillere aktarmalıyız” dedi.

Müstakil Sanayici İşadamları Derneği Samsun Şubesi tarafından "17-25 Aralık Dost Modern Darbe Süreci" konulu konferans Canik Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Gazeteci-Yazar Elif Çakır'ın konuşmacı olarak katıldığı ve büyük ilgi gören konferans büyük ilgi gördü. Konferans’ta MÜSİAD’ın çiçeği burnunda üyesi Elif Coşkun Bilgin Samsun için çalışacağına söz verirken, gazeteci-yazar Elif Çakır, 17 Aralık’ın 28 Aralık’tan daha aşağılık bir darbe olduğunu vurguladı.

MİLLET, TEMSİLCİLERİNE SAHİP ÇIKTI

Haber AKS TV’de canlı yayınlanan konferans öncesi canlı yayına konuk olan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 17 Aralık’ın kendileri için sadece Şeb-i Arus olduğunu vurgulayarak, 17 Aralık'ın adını karalamak isteyen, 17 Aralık'ta başka yıl dönümleri hayal edenlerin hayallerinin, o dönemde Başbakan olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gösterdiği engin dirayet ve milletin, temsilcilerine sahip çıkması ile başarıya ulaşamadığını söyledi.

17 ARALIK’IN HEDEFİ MİLLET İRADESİDİR

Konferans öncesi MÜSİAD'ın çiçeği burnunda üyesi Elif Coşkun Bilgin, dernek ve Samsun adına faydalı işler yapacağına söz verdi. Bilgin, "Ülkemizin son 300 yıldır yaşadığı makûs talihi özellikle 60’lı yıllardan itibaren her 10 yılda bir elitistlerin oynadığı darbe oyunları ile bir türlü değişemedi. 60’ta, 70’te, 80’de, 28 Şubatta, 27 Nisan’da ve son olarak 17-25 Aralık’ta oynanan oyun temelde aynı noktayı hedefliyordu. Bu temel hedef noktası ‘Millet İradesi’ idi. 17-25 darbesini diğerlerinden ayıran en önemli unsur ise ilk defa milletin kendi iradesine sahip çıkmasıydı. Bugün Yeni Türkiye’den bahsediliyorsa, bu sahip çıkılan iradenin emeğidir” diye konuştu.

TÜRKİYE KAYBETTİ, FAİZ LOBİSİ KAZANDI

Bu ülkede yapılan her darbenin, her operasyonun ardından Türkiye’nin kaybettiğini, faiz lobisinin kazandığını belirten Bilgin, “5 Nisan kararlarıyla beraber bu ülkedeki insanların cebindeki parayı bir gecede pula çevirdiler. 28 Şubat sürecinde tanklar bu ülkenin insanlarının değerleri üzerinden geçti ve paralarını hortumladılar. Bizler 60 darbesinde ne olduğunu bilmiyoruz. 70’te de, 80’de de, ne olduğunu bilmiyoruz. Yeni yaşadığımız 28 Şubatta dahi MGK kararlarını Sayın Erbakan imzaladı mı, imzalamadı mı tartışmaları 15 yıldır hala sürmektedir. Ancak bu sefer böyle olmamalı. 17-25 Aralık bir darbedir ve bu darbenin tüm detaylarını öğrenmek ve gelecek nesillere öğretmek zarurettir” şeklinde konuştu.

‘YENİ ANAYASA’YA TÜM PARTİLER OMUZ VERMELİ’

Dünyanın yeniden dizayn edildiği 21. Yüzyılın en sıcak günlerini yaşarken MÜSİAD olarak halkı bilgilendirme gayreti içerisinde olduklarını dile getiren MÜSİAD Şube Başkanı Erkan Malkoç da, “200 yıllık vesayet düzeninin son çırpınışları olarak gördüğümüz dost-modern darbe süreci siyasetin yargı kanalıyla sildirilmesi sonucu uluslararası planın bir parçasıdır. Bir daha böyle süreçler yaşamamız için üzerimize düşen görev ne ise yapmaya hazırız. Bunun için 2015 yılında yapılacak seçimi en önemli adım olarak görüyoruz. Yapılması gereken anayasa değişikliğine tüm siyasi partiler omuz vermelidir” değerlendirmesini yaptı.

17 ARALIK AŞAĞILIK BİR DARBE

Konferansı veren Gazeteci-Yazar Elif Çakır ise, 28 Şubat darbesinin aşağılık olduğunu, ancak 17 ve 25 Aralık darbe girişimlerinin daha da aşağılık olduğunu söyledi. Çakır, "17 Aralık darbe girişimini diğer darbelerden ayıran en önemli özellik dini hedef almasıdır. 17 Aralık'ta halkın dini duygularında tahribat oluşturmak istenmiştir. Darbeler sonrası ekonomi düzelir, ülke toparlanır ancak halkın dini duyguları kolay kolay düzelmez. Bunlar yargıda, emniyette, her alana sızmışlar ve sinsice bir darbe hazırlığı yapmışlar. Onun için bunun adı dost-modern darbedir" ifadelerini kullandı.

17 ARALIK ULUSLARARASI DESTEKLİ

Konferans sonrası kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Çakır, şunları söyledi: ”Her darbe mutlaka uluslararası desteklidir. 17 ve 25 Aralık darbesinin arkasında da uluslararası güçler vardır. Bu zamana kadar bildiğimiz darbeler askeri yöntemle olmuştur. Ancak 17 Aralık darbesi bir yargının hükümeti hedef aldığı bir hukuk darbesidir. Bu bakımdan önem taşımaktadır.”

GENÇ'TEN ÇAKIR'A PLAKET YERİNE FİDAN

Konferansın ardından Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Elif Çakır'a, plaket yerine adına dikilen fidanın sertifikasını verdi. MÜSİAD Şube Başkanı Erkan Malkoç da, Genç ve Çakır adına dernekleri tarafından dikilen fidanların sertifikasını verdi. Konferansa Başkan Genç’in yanısıra AK Parti eski Milletvekili Fatih Öztürk, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, AK Parti İlçe Başkanı Ercan Eler, Meclis Üyeleri katıldı.