18 Ağustos Tarihinde Başlıyor.

'Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor' Yarışması 18 Ağustos Tarihinde Başlıyor

“Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor” Yarışması 18 Ağustos Tarihinde Başlıyor.

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), tarafından “Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor” yarışması yapılacak.

Zorunlu deprem sigortalı konutların sayısını artırmak ve deprem güvenceli hayatı teşvik etmek amacıyla ülke genelinde düzenlenen “Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor” yarışmasına, Ordu’yu temsilen İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü katılacak.

İl Adet ve Acil Durum Müdürlüğünce, 18 Ağustos 2014 tarihinde Tahıl Pazarı mevkiinde DASK Tanıtım Standı kurularak, DASK konulu tanıtıcı materyaller ile zorunlu deprem sigortasının tanıtımı yapılacak. Öte yandan, Camilerde Cuma hutbesinde DASK konusunda halkı bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları yapılacak.

Türkiye genelinde zorunlu deprem sigortası kapsamına giren 17 milyon konuttan 6 milyon 271 bini sigortasını yaptırırken, Ordu ilinde ise, yaşayan poliçe sayısı 52.713, toplam konut 170.280, sigortalılık oranı ise % 31

Ordu ili sigortalılık veri oranlarına bakıldığında meydana gelebilecek deprem felaketi sonrasında mağduriyet yaşanabilecek hane sayısının, ilimiz toplam yapı stokunun 1/3’ünden fazla olduğu belirtilerek, hane sayısı ve hane halkı sayılarına oranlandığında ise afetzede olabilecek vatandaş sayısının daha ürkütücü boyutlara ulaşabileceği kaydedildi.

Şokhaber.net