19 Mayıs Samsun İçin En Özel Gündür

AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel 19 Mayıs vesilesiyle bir açıklama yaptı

AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel 19 Mayıs vesilesiyle bir açıklama yaptı. Göksel açıklamasında; 19 Mayıs'ın Samsun için çok özel bir gün olduğunu belirterek, Samsun'un 'Meşale Şehir' oluşuna vurgu yaptı.
AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışıyla başlayan Milli Mücadele'nin Türk Milleti'nin istikbalini şekillendirdiğini belirttiği açıklamasında;
"19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Samsunumuz için çok özel bir anlam taşımaktadır. Samsun'un en özel günü hangisidir, şeklinde sorulacak bir soruya verilecek en doğru cevap 19 Mayıs olacaktır. Kurtuluş Savaşı'nın başlangıcı olarak tarihteki yerini alan 19 Mayıs 1919'da İstiklal Mücadelemizin temelleri atılmıştır. Samsunlular olarak 19 Mayıs'ı 92 yıl önceki heyecanla karşılamanın gururunu yaşıyor ve aynı ruhla geleceğe dair ümitlerimizi taze tutuyoruz" ifadelerini kullandı.
Samsun'un Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından 'Meşale Şehir' olarak isimlendirildiğini ifade eden Göksel, "Samsun, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu tarafından, gerek Kurtuluş Savaşı'nın başladığı şehir olması hasebiyle, gerekse çevresinin ve bölgesinin lider şehri olması hasebiyle 'Meşale Şehir' olarak isimlendirilmiştir.
Türkiye'nin koşar adım ilerlemeye kararlı olduğu 2023 hedefleri Samsun için de son derece önemlidir. 19 Mayıs'ın 100. yıldönümünü işaret eden 2023'e dair ortaya konan Türkiye vizyonunu ile ülkemiz; daha demokratik, daha kalkınmış, daha müreffeh bir konuma yükselirken, Samsun da bu gelişmeden payını muhakkak alacaktır" diye konuştu.
Göksel açıklamasını; "Bu düşüncelerle, geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimize armağan edilen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyor; vatanını canından kıymetli gören Türk Gençliği'ne her zaman güvendiğimizi belirterek, tüm Samsunlu hemşehrilerimizi saygıyla selamlıyorum" sözleri ile noktaladı.