1999 da yerel ve genel seçimlerinden...

AKP ve MHP'nin Yürüyüşü! 1999 da yerel ve genel seçimlerinden ülkenin ikinci büyük partisi olarak çıkan MHP Lideri Dr

AKP ve MHP’nin Yürüyüşü!

1999 da yerel ve genel seçimlerinden ülkenin ikinci büyük partisi olarak çıkan MHP Lideri Dr. devlet bahçeli yaptığı ilk açıklamada ANAP ve DYP dinlensin diyerek kendini DSP’ye mahkûm etti. Kurucu genel başkan Rahşan Ecevit in akıl almaz iftiralarına rağmen DSP ile hükümet kurmak zorunda kalan konjektör böyle istiyor deyip Bülent Ecevit’in başbakanlığında bir hükümet kurunca ülke krizden krize girdi.

DSP+MHP+ANAP+DYP+FP Desteği ile cumhurbaşkanı seçilen Ahmet Necdet Sezer de başbakan Ecevit’in kafasına anayasa kitapçığını fırlatınca başbakan Ecevit in kendini başkent üniversitesi hastanesinde buldu.

Ancak bu hükümetin başarılı bakanları anında hedef haline geldi. İşte Bayındırlık ve İskân Bakanı Koray aydın da bunlardan birisiydi. İstanbul İzmit depremlerinin ardından binlerce insanı ev sahibi yapan Bakan Aydın hakkında düzenlenen düzmece vurgun operasyonunun ardından bakanlıktan ve milletvekilliğinden istifa ederek dokunulmazlığımı kaldırın beni yargılayın demesine rağmen hakkında dava açılmamış bakanlığından tek bir kişi ceza almamıştı.

2002 de MHP TBMM dışında kalırken eski bakanı hiçbir dokunulmazlığı bulunmayan halen MHP milletvekili Koray Aydın, ardından Sarp Samsun duble yolunu ihale eden Bayındırlık İskan eski Bakanı Yaşar Topçu, Galyan barajına by bass ile su veren Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanları Cumhur Ersümer ve halen MHP Milletvekili Zeki Çakan yüce divana gönderildi. Hepsi beraat etti. 2007 genel seçimlerin de TBMM yeniden giren MHP ilk iş olarak 367 engeline takılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün seçilmesini sağladı. Buna rağmen 2011 genel seçimlerinde kendilerini farklı ülkücüler diye tanıtan paralel yapının MHP’ye kurduğu komployu zamanın Başbakanı Recep Tayip Erdoğan desteklese de MHP barajı aşmayı başarmıştır.

2015 genel seçimlerinden oylarını arttırarak çıkan MHP lideri AK Partinin tek başına iktidarının mümkün olmadığını bilerek yeniden aynı hataya düşmesi, biz kesinlikle ve hiç kimse ile koalisyon kurmayız sözleri Genel başkan Dr. Devlet bahçelinin halen siyaseti öğrenmediğinin ispatıdır. Üniversite hocasından olsa olsa ilim adamı olur… Asla film adamı olmaz. Siyaset apayrı bir senaryodur. Yazan da siyasetçidir oynayan da siyasetçidir. Yapamazsan yazamazsan oynayamazsan siyaseti bırakıp okuluna gideceksin. Binlerce şehit bir o kadar da gazi veren uzun ve meşakkatli bir yoldan gelen MHP’nin önünü açacaksın. Çünkü partiler iktidar olmak bu millete hizmet için kurulurlar. Körü körüne muhalefet olmaz Dr. Devlet Bahçeli!