1999 Yerel ve genel seçimlerde...

Bahçeli Günler… 1999 Yerel ve genel seçimlerde merkez sağın en büyük, TBMM'nin ikinci Büyük partisi olarak 57 Hükümete ortak olan MHP, 2002 genel seçimlerinde baraj altında kaldı

Bahçeli Günler…

1999 Yerel ve genel seçimlerde merkez sağın en büyük, TBMM’nin ikinci Büyük partisi olarak 57 Hükümete ortak olan MHP, 2002 genel seçimlerinde baraj altında kaldı.
2007 Genel Seçimlerinde TBMM’ye döndü.
İlk iş olarak TBMM’ye girip Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı seçilmesini sağladı.
HSYK ve Anayasa mahkemesinin yapısını değiştiren referandum öncesi Fetullah Hoca mezardaki ölüler bile çıkıp oy kullanmalıdır derken Recep Tayip Erdoğan Okyanus ötesine selamlar gönderiyordu…
Dr. Bahçeli Fetullah hocaya bu ülkeyi kötü emellerine alet etme deyince,  MHP’nin kurmay kadrosuna inanılmaz tuzaklar kuruldu. Bunlara rağmen barajı kıl payı aştı.
29 Mart 2014 yerel seçimlerinde Adana, Mersin, Manisa gibi 3 büyük şehir 113 ilçe 224 ilçe ve belde belediyesini kazanan MHP  %16’yı yakaladı.
7 Haziran 2015 genel seçimlerine giderken ekonomik sıkıntılar altında ezilen vatandaşlar Güneydoğunun çözüm süreci adı altında elden gittiğini görünce,  MHP’yi iktidara taşımak istedi.
Ancak Dr. Devlet Bahçeli’nin bir kez daha biz iktidar olmak istemiyoruz biz ana muhalefete adayız dedi.
Bunu gören seçmen 1 Kasım genel seçimlerine giderken 2 milyon oy yer değiştirerek kendisine güzel bir cevap verdi.
Kısacası MHP 80 Milletvekili ile seçime gitti 40 milletvekili ile geri döndü…
Buna rağmen koltuğu bırakmak istemeyen Dr. Devlet Bahçeli bir de 18 Mart 2018 Çanakkale savaşının yapıldığı günü kongre tarihi gösterince 543 aslan yürekli insan ilk olarak kendisini büyük kongreyi toplamaya davet etti.
Merhum başbakan Bülent Ecevit’in karşısında ceket düğmesi açmayan Dr. Bahçeli aynı saygıyı ülkücü camiaya göstermedi!
543 imzayı atan üst kurul delegelerinin bağlı olduğu il teşkilatlarını tek tek görevden aldı, yetmedi hepsini yok saydı.
Tabi Dr. Bahçeli ve ekibinin unuttuğu tek bir şey vardı! T.C. hukuk devletidir ve bu ülkede halen şerefli Türk hâkimleri vardır…
Aslan yürekli bir bayan hâkim Genel Kurul toplanması için 543 imza gerekmez bunun yarısı yeter dedi ve acilen Genel Kurul toplanmalıdır dedi.
Yetmedi bir de çağrı heyeti görevlendirdi. Siz bu Genel Kurulu toplayın dedi.
Dr. Bahçeli kim O heyet, ben mahkemenin atadığı heyeti tanımıyorum, Kongre kararını temyiz ettim, Yargıtay kararına saygılıyım dedi.
Çağrı heyeti mahkemenin kendisine verdiği yetkiyi kullanarak Genel Kurulu toplantıya davet etti.
Ancak yollar haksız ve hukuksuz olarak polisler ve panzerlerle kesildi, demokrasi yok sayıldı.
İktidar sahipleri komünist rejimlerde ve hatta dikta rejimlerde görülmeyen bir uygulamaya imza attı.
Hiçbir geçekçe gösterilmeden delegasyon ve Genel Başkan adayları salondan uzaklaştırıldı ve sonunda şerefli Türk hâkimleri devreye girdi.
Yargıtay nihai kararını verdi. 6 sahifelik gerekçeli karar açıklandı.
Dr. Bahçeli için yolun sonu görülüyor…
Tarih kendisini asla unutmayacak ve kesinlikle affetmeyecektir…
Bu böyle biline!