1999'da yerel ve genel...

MHP Mesajı İyi Alamamış! 1999'da yerel ve genel seçimlerinden ülkenin ikinci büyük partisi olarak çıkan MHP Lideri Dr

MHP Mesajı İyi Alamamış!

1999’da yerel ve genel seçimlerinden ülkenin ikinci büyük partisi olarak çıkan MHP Lideri Dr. Devlet Bahçeli yaptığı ilk açıklamada ANAP ve DYP dinlensin diyerek kendini DSP’ye mahkûm etti. Kurucu Genel Başkan Rahşan Ecevit’in akıl almaz iftiralarına rağmen DSP ile hükümet kurmak zorunda kaldı. Ülke krizden krize girdi. Kasayı alan başbakan Ecevit’in kafasına fırlatırken DSP+MHP+ANAP+DYP,+FP Desteği ile cumhurbaşkanı seçilen Ahmet Necdet Sezer de Başbakan Ecevit’e anayasa kitapçığını fırlattı ve Başbakan Ecevit kendini Başkent üniversitesi hastanesinde buldu.

Bakanlar kurulu hastanede toplanmaya başlandı. Yurt dışından ithal edilip ekonomiden sorumlu bakanlığa atanan Kemal Derviş ülkeyi kurtarayım derken iktidar partisi DSP’yi üçe böldü. Bursa’ya havlu almaya giden MHP lideri Dr. Bahçeli Burada erken seçim kararı aldı. Aslında resmen havlu attı!

3 Kasım 2002 genel seçimlerinde MHP TBMM’nin dışında kalırken, AKP tek başına iktidar oldu. AKP’li vekiller ilk iş olarak dört eski bakan Koray aydın, Yaşar Topçu, Cumhur Ersümer ve Zeki Çakan’ı yüce divana gönderdi ve hepsi beraat etti. Buna rağmen 2007 genel seçimlerinde TBMM’ne yeniden giren MHP ilk iş olarak 367 engeline takılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün seçilmesini sağladı.

Buna rağmen 2011 genel seçimlerinde kendilerini farklı ülkücüler diye tanıtan paralel yapının MHP’ye kurduğu komployu zamanın Başbakanı Recep Tayip Erdoğan açıkça desteklese de MHP barajı aşmayı başarmıştı. 2015 genel seçimlerinde devletin tüm imkânlarıyla yollara düşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu valiler ve tüm bürokratları siyasetin içine çekti. Bütün bunlara rağmen MHP bu seçimden de oylarını arttırarak çıktı.

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından kameralar karşısına gecen MHP lideri Dr. Bahçeli biz AKP CHP veya HDP kesinlikle koalisyon kurmayız sözleri Dr. Devlet bahçelinin halen siyaseti öğrenmediğini gösteriyordu. Bugün ülke zor durumdadır… Tüm kamu kurumlarında hiyerarşi bitmiş anarşi ön plana çıkmış kıdem, terfi, tecrübe, liyakat rafa kalkmış sadakat ön plana çıkmış, ayaklar baş, başlar ayak olmuş. Tüm şehirlere başta camii imamları olmak üzere tüm daire amirleri iktidar bayraklarıyla donanmış salonlarda AKP kahvaltı ve yemeklerine hiç çekinmeden katılmış, Ak Partili milletvekili adaylarının araçlarının seçim kampanyası boyunca Başbakanlara uygulanan özel koruma sistemi uygulanmış önüne ve arkasına çifte polis eskortları tahsis edilmiştir. Öyle ki bazı daire müdürleri Ak Partinin seçim bürolarında işe adam alıp tayin terfi yaparak partilerine destek olmaya çalışmışlardır. Bu vurdumduymazlığa bu aymazlığa tek bir yetkili ses çıkartmamış ve tek bir soruşturma açmamıştır. İşte burada MHP’ye büyük görev düşmektedir. Bozulan devlet hiyerarşisini hızla rayına koyarak stadyumlardan cadde ve sokaklara taşınan valilerin ve belediye başkanlarının tenezzül buyurup katılmadığı milli bayramlara sahip çıkmak zorundadır. Taşın altına elini değil tüm bedenini koymak zorundadır!