20. YIL ÇOCUK FESTİVALİ

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Samsun Eğitim Parkı, 20

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Samsun Eğitim Parkı, 20. Yılında Çocuk Festivali düzenleyerek etkinliklerine devam etmekte.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Samsun Büyükşehir Belediyesi Eğitim Parkı, bu yıl ilkini gerçekleştirdikleri TEGV 20. Yıl Çocuk Festivali ile eğitim parkında bahar havası estirdi.

Çocuklar, veliler, gönüllüler ve misafir kurumlar ile birlikte gerçekleştirilen TEGV 20. Yıl Çocuk Festivali, TEGV Gitar Kulübü nün performansları ile başladı. Selda ve Nurgül ablanın 8 haftadır çalıştırdığı çocuklar sahnede 6 parça seslendirerek sahneyi TEGV Ritm Kulübüne bıraktılar. Berrin ablanın eşliğinde sahne alan çocuklar yapmış oldukları Cup Game performansları ile yine büyük bir beğeni topladılar. Son alarak sahneyi Selçuk ve Büşra ablanın çalıştırdığı Halkoyunları kulübü devraldı.  Zeybek ve harmandalı ile festivalde güzel bir ege havası estiren çocuklara teşekkür edildi.

[gallery ids="27477,27478,27476,27479,27480,27475"]

Tüm bu performanslar sergilendikten sonra, atölyeleri tek tek gezen çocuklar ellerindeki tombalayı doldurup hediyelerini alabilmek için tüm stantlara uğrayıp etkinliklerini tamamladılar.

Festival de Çocuk hakları atölyesi ile başlayan etkinlikler, Turmepanın yapmış olduğu çevre deneyi ile devam etti. Daha sonra çocuklar teknoloji atölyesine giderek codlama yapıp bilgisayardaki oyunu tamamlamaya çalıştılar. Tema atölyesinde çıplak ayakla toprağa basıp ağaçlara sarıldılar. Yavaş yavaş tombaladaki etkinliklerini tamamlayan çocuklar Atık Abi atölyesinde biraz dinlenerek İlkadım Belediyesi Geri Dönüşüm Tesislerinden gelen ağabeyleri ile sohbet edip geri dönüşüm hakkında bilgi sahibi oldular. Bu atölyeden ayrılan çocuklar iyi yaşam benim maceram atölyesinde boy ve kiloları ölçtürdüler, parmak baskı ile bugüne ait izler bıraktılar. Bugünkü ben sayfalarından da duygular grafiği oluşturarak bu atölyeyi de tamamlamış oldular. Satranç atölyesinde biraz da zihinlerini zorlayan çocuklar heyecanla oryantring atölyesine geçtiler. Eğitim parkının bahçesine gizlenmiş 20 ipucunu bularak oryantringi tamamlayan grupların içinde Lütfiye abla ve çevreci çocuklar bu oyunu birincilikle tamamlamış oldular.

Güzel bir gün geçiren tüm çocuklar festival sonunda tamamladıkları tombala kağıtlarını göstererek gönüllülerinden hediyelerini aldılar. TEGV 20. Yıl Festivalini anısına Çocuklara Kariyer Ansiklopedisi ve Birikim Kumbarası armağan edildi.

Festivali keyifle izleyen veliler çocuklarının doğru insanlarla çok doğru bir yerde olduklarını gözlemlediler. Park personeline ve gönüllülerine teşekkür ederek çocukları ile eğitim parkından ayrıldılar. TEGV 20. Yıl Festivalini organize eden TEGV Samsun Eğitim Parkı etkinliğe katkı sağlayan tüm gönüllü arkadaşlarına çok teşekkür ederek bu güzel günü sonlandırdılar.