20. YILINDA MUHTEŞEM GALA

Cumhuriyet Sonrası Perdelerini Kesintisiz En Uzun Açık Tutan Tiyatro 1998 yılında Samsun'da kent yaşamını değiştirmek ve tiyatro sanatına özgün, yeni ve tutarlı eserler kazandırmak iç

Cumhuriyet Sonrası Perdelerini Kesintisiz En Uzun Açık Tutan Tiyatro
1998 yılında Samsun’da kent yaşamını değiştirmek ve tiyatro sanatına özgün, yeni ve tutarlı eserler kazandırmak için kurulan Düşevi Oyuncuları, artık Samsun’un bir markası oldu.
20 Yılda Binlerce Seyirci
Yirmi yılda, 35 farklı oyunda, onlarca oyuncu ile çalışan, birçok insan yetiştiren, 140.000 civarı seyirciye Merhaba diyen Düşevi Oyuncuları, birçok insanın hayatında önemli bir anı oluşturmuş ya da direkt etki etmeyi başarmıştır.
20. Yılda Bir Çok Etkinlik
Düşevi Oyuncuları 20. Yıl etkinlikleri kapsamında, Lise öğrencilerine %80 indirimli bilet, Edebiyat Öğretmenleri ile işbirliği, STK ve Basın Kuruluşları ziyaretleri, Kaybedilen Tiyatrocuların mezarlıklarını ziyaret, eski ve çalışan tiyatrocularla pide günü gibi etkinlikler yapmış, son olarak da 1 Nisan Pazar Günü Atatürk Kültür Merkezi (Devlet Opera Bale Sahnesi) 20. Yıl Galası ve NEVBAHAR oyununun galasını gerçekleştirmiştir.
Galaya Büyük İştirak Oldu
20. yıl galası öncelikle çok özenli hazırlanmış fuaye gösterileri ile başladı. Burada eski oyun afişleri, eşyaları sergilendi, yine tüm oynanmış oyunların videolarından bir kolaj sinevizyondan sunuldu. Sonra Düşevi Sanat Merkezi öğrencilerinin sunumu ile Ferda Kaynari Mübeccel Yalçın, Manolya Kul, Ebru Müjde ve Kübra Akça tarafından ANADOLU KADINLARI oyunundan Truva Sahnesi, Vedat Kurtuluş DEPE tarafından SARI KÖPEK oyunundan bir sahne, Olgun Aydın tarafından BİMARHANE oyunundan bir sahne, Ferda Kaynar tarafından 3. Sayfadan Kadın Hikâyeleri oyunundan Laz Kızı Sahnesinden kısa bir bölüm canlandırıldı. Son olarak Düşevi Oyuncularından yetişen Bursa Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Ali Volkan Çetinkaya ve Düşevi Oyuncularından Derya Cesur tiyatro şarkıları seslendirdi.
Nevbahar ve Muhteşem Final
Nevbahar /Mübadele-Selanik 1924 oyun gösteriminin sonunda seyirci oyuncuları dakikalarca alkışladı. Sonrasında da oyun da görev alanlar, oyunun yazarı sahneye davet edildi. En son ise Nevbahar oyununun yönetmeni ve Düşevi Oyuncuları Genel Sanat Yönetmeni Cem Kaynar çok duygusal, vefalı ve yapıcı bir konuşma yaptı. Bir çocuğun hayalinden bahsettiği konuşma finalinde dakikalarca alkışlandı. Kaybedilen Tiyatrocular ile ilgili kısa sinevizyon gösteriminden sonra Cem Kaynar “Tiyatro’da Sansüre” vurgu yaptı, salonda bulunan tüm Düşevi Ailesi Üyesini sahneye davet etti. Birlikte Sersem Kocanın Kurnaz Karısı oyunundan “Bir Sanatkâr Asla Ayı Değildir” şarkısı seyirci ile birlikte söylendi. Fuayede yapılan ikramdan sonra hatıra panosunda fotoğraf çekimine geçildi.