2017 YILI TEMASINI "CAMİ ŞEHİR VE MEDENİYET"

Diyanet İşleri Başkanlığı 1986 yılında camiler haftası 2003 yılında camiler ve din görevlileri haftası olarak ilan etmiştir

Diyanet İşleri Başkanlığı 1986 yılında camiler haftası 2003 yılında camiler ve din görevlileri haftası olarak ilan etmiştir. Her yıl bir tema oluşturulmuş haftanın içeriği genişletilerek etkinlikler zenginleştirilmiştir Alan genişletilmiş caminin dışında sahaya inilmiştir Maksat Diyanet İşleri Başkanlığı personelinin ve din görevlisinin donanımını artırmak milleti bilinçlendirmektir. Allaha Teâlâ İslam dininin temelini Hıra i nurda Peygamberimiz Hz Muhammed Mustafa (SAV)'e yaratan Rabbi’nin adıyla Oku diyerek Mekke'de filizlendirilmiş hicretle birlikte Medine'de taçlandırmıştır.
Peygamberimiz Medine'de ilk iş olarak bir mescit (cami) inşa etmiş ve onun etrafında şehri Medine'yi oluşturmuştur. Sonra Vahyin ışığında peygamber rehberliğinde medeniyeti dalga, dalga dünyaya yaymıştır.  Çünkü peygamber biliyordu ki şehrin kalbi ve nefes almasını sağlayan İslam'dir.  Bugün ise Geriye dönük Bir asır bu milleti Dindar insanları Çağdaş Müslüman modern Müslüman ilerici Müslüman diyerek gaz verdiler.  Gerici yobaz köktendinci diyerek de dövdüler Öcü terörist olarak tanıttılar ve insanları daha çok Müslüman daha az Müslüman ayrımını yaparak fırkalara Ayırdılar ve Müslümanları birbirine milli ve manevi değerlerine düşman ettiler işin önderliğini yapanlar iç ve dış Düşmanlar devlete başkaldırıp değerlerimizi yok etmeye çalıştılar İslam'ı terörle eşleştirip baskı altında tuttular asıl medeniyet İslam olduğunu bildikleri halde medeniyeti Avrupa’yla özleştirdiler.
Bu Siyonizm’in ve Yahudi lobisinin bir projesiydi. Zaman zaman başkaldırarak millete devlete ayar vermeye çalıştılar bunlardan Sonuncusu da 15 Temmuz kalkışmasıydı. Ama bu necip millet musade etmedi etmeyecek de tehlike geddi mi? Hayır. Bu milleti bu devleti yıkamayacaklarını anladılar. Türkiye’nin etrafını boşaltmak için bu defa fırkalara ayırdıkları İslam ülkelerini içerden parçalayarak ölenin de öldürenin de Allah dediği içinden çıkılmaz gözyaşı ve kan havzası oluşturdular ama yinede başaramayacaklar şu İyi bilinmelidir ki Camileri ayrıştırıp parçalarsanız şehir parçalanır. Ve bu ikisinin parçalandığı yerde de medeniyetten söz edemezsiniz.  İşte o zaman milleti ve Devleti de ayakta tutamazsınız Bu bağlamda camiler ve din görevlileri haftası münasebetiyle Türk milletine halkımıza seslenmek istiyorum yurt içinde ve yurtdışında cami ayrımı yapılmadan amentü esasına göre hareket edelim Müslüman daha az Müslüman oyunlarına gelerek parçalanmayalım tek millet tek devlet tek Bayrak altında birleşelim.
Diyanet İşleri Başkanlığı 1924'te kurulduğunda protokolde 3 sırada idi bugün protokol sırası bilinmemektedir bugün ülkemizde milletin teveccühü ile yeni bir sistem oluşturulmuştur. Bu yeni sistemde diyanet işleri Başkanlığı protokolde özerk ilmi yorumlamaya açık bir yapıya geçirilmesi elzemdir. Bu millet bu ülke ümmetin Ümit ocağıdır. Tüm ayrıştırıcı etkenlerden uzak Kur'an ve Sünnet bütünlüğü içerisinde kariyerimiz mesleğimiz sanatımız ne olursa olsun Dünyaya geliş sebebimiz olan Allah'a güzel kul olma ve imtihan bilinci içerisinde hareket etmeliyiz birlik ve beraberliğimizi den millet olarak hiç ama hiç taviz vermemeliyiz. Dini rehberlik noktasında Diyanet İşleri Başkanlığı daha donanımlı daha güçlü bir şekilde bugün milletin doğumundan ölümüne kadar saygıda sevgi de ve hoşgörü de kusur etmeden sabırla birlikte hizmet vermenin gururunu yaşamaktadır camiler şehrin medeniyet beşiğidir. camileri ayakta tutan din görevlileri din gönüllüleri ve diyanet personeli bu milletin bu devletin ayakta durabilmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan üstlenmiş olduğu vizyon ve misyon gereği hizmet edecektir camilerimizi ayrıştırmayalım ki şehre Işık tutsun şehrin mahyaları olan din görevlilerine sahip çıkalım ki medeniyetimiz dünyayı kucaklasın.
Bu duygu ve düşüncelerle camiler ve din görevlileri haftamızın ve etkinliklerinin hayırlara birlik ve beraberliğimize vesile olmasını yüce Mevla'dan niyaz ediyorum camilerimizi ayakta tutan milletimizin camiler haftasını din görevlilerimizin din görevlileri haftasını tebrik ediyor başarılar diliyorum.