38. AKSU FESTİVALİNDE YARI MARATON KOŞULACAK

Giresun Maraton Kulübü Başkanı Fatih Kitapçı ve Yönetim Kurulu Üyeleri Erol Günaydın, Şükrü Ataün, Ahmet Güney, Engin Şentürk, Sedat Karabıçak ve Erkin Küçük Belediye Başkanı Kerim Aksu'yu makamında z

Giresun Maraton Kulübü Başkanı Fatih Kitapçı ve Yönetim Kurulu Üyeleri Erol Günaydın, Şükrü Ataün, Ahmet Güney, Engin Şentürk, Sedat Karabıçak ve Erkin Küçük Belediye Başkanı Kerim Aksu’yu makamında ziyaret ederek, faaliyetleri hakkında bilgi verdiler.

Kulüp Başkanı Fatih Kitapçı, 38. Uluslararası Giresun Aksu Festivali kapsamında yarı maraton düzenlemek istediklerini belirterek şu bilgileri verdi: “ 24 Mayıs tarihinde festival programı içerisinde Giresun’dan, Türkiye genelinden ve yurtdışından sporcuların katılımı ile 1. Giresun Yarı Maratonu düzenleyeceğiz. 24 Mayıs saat 9.00’da 21 km yarı maratonun startını liman girişinde vereceğiz. Halkımızın katılımı ile 10 km koşu ve 10 km yürüyüş düzenleyeceğiz. Amacımız sağlıklı toplum için spor yapmayı teşvik etmek, insanlarımızı spora yönlendirmek. Ayrıca uluslararası bir organizasyonla Giresun’u tanıtmak. Bu konuda bizlere destek veren Belediye Başkanımıza ve tüm yetkililere teşekkür ediyorum. Kulübümüzün kapısı spor yapmak isteyen herkese açıktır. Şunu söylüyoruz, yürüyüş yapalım, sağlıklı kalalım.”

Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun Maraton Kulübü’nün Aksu Festivali çerçevesinde düzenleyeceği 1.Giresun Yarı Maratonu’nun önemli bir organizasyon olduğunu, belediye olarak bu faaliyetleri desteklediklerini belirterek; “ Okumanın yaşı yok derler. Sporunda yaşı yoktur. 1. Giresun Yarı Maratonu’na, 10 km koşu ve yürüyüşe her kesin katılmasını bekliyoruz. Giresun Maraton Kulübü’nü bu çalışmalarından dolayı kutluyorum “ dedi.