40. YIL ETKİNLİKLERİ BAŞLIYOR

SAMSUN - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) 40

SAMSUN - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) 40. Yıl etkinliklerine 30 Mart Pazartesi günü başlıyor.  30 Mart’ta başlayıp 3 Nisan 2015’e kadar devam edecek etkinliklerinin birinci günü “İlk Günden Engelsiz OMÜ” adıyla engellilerlerce düzenleniyor. İlk gün etkinliklerinde engellilere Vali İbrahim Şahin, OMÜ Rektörü  Prof. Dr. Hüseyin Akan,  Türkiye'nin ilk görme engelli üst düzey bürokratı  Kenan Önalan, ünlü sanatçı Erkan Petekkaya,  gitarist Onur Yılmaz, klarnet üstadı Ömer Zeki Urhan, Mete Kahraman ve  Emre Vural destek verecek. Etkinlikler ücretsiz ve tüm Samsunlulara açık olacak.

İLK GÜNDEN ENGELSİZ OMÜ

40. Yıl etkinliklerinin başlangıç noktası “Engelsiz Kütüphane” açılışı olacak.  Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Rektör Hüseyin Akan’ın yer alacağı saat 11.00’deki açılış törenine Türkiye'nin ilk görme engelli üst düzey bürokratı  Kenan Önalan ve ünlü sanatçı Erkan Petekkaya da katılacak. OMÜ Merkez Kütüphane içinde oluşturulan ve büyük bir  eksikliği tamamlayacak olan “Engelsiz Kütüphane”de engellilere bilgi ve iletişim dünyasının kapılarını açacak teknolojik alt yapı oluşturuldu.

ONUR YILMAZ VE ÖMER ZEKİ URHAN’DAN KONSER

OMÜ Sosyal Yaşamı Destekleme Topluluğu’nun öncülüğünde hazırlanan etkinliklerde açılışın ardından saat 13.00’de “Engelsiz Konser” yer alacak. Konserde bol ödüllü gitarist ve akademisyen Onur Yılmaz, klasik gitar dinletisi ile müzikseverlele buluşacak. Aynı konserde görme engelli klarnet üstadı Ömer Zeki Urhan da konuklara doyumsuz bir müzik ziyafeti verecek.

ERKAN PETEKKAYA’DAN ENGELLİLERE DESTEK

Erkan Petekkaya, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin 40. Yıl etkinlikleri kapsamında engellilere destek için Samsun’da. Ünlü oyuncu Engelsiz Kütüphane açılışından sonra saat 14.00’de Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde öğrencilerle buluşacak. Sanatçı salonda bulunan seyircilerle sohbet edip onların sorularını yanıtlayacak.  Üniversite, Erkan Petekkaya’nın isteği üzerine 3 engelli öğrenciye de burs verecek.

ENGELSİZ BAŞARI HİKAYELERİ

Erkan Petekkaya söyleşisinin ardından, günün üçüncü etkinliği “Engelsiz Başarı Hikâyeleri” Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde saat 15.00’de başlayacak. Bir süre öncesine kadar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda Müşavir olarak görev alan görme engelli Kenan Önalan,   geçirdiği deniz kazasının ardından felç olan ama yeni hayatına büyük bir özveri ile sarılan program yapımcısı Mete Kahraman ve Emre Vural izleyicilerle bir araya gelecek.

EMPATİ ATÖLYESİ AÇILIYOR

Engellilerin hazırladığı “Empati Atölyesi” ise günün en dikkat çeken etkinliklerinden biri olacak. Empati Atölyesi, yeni açılan OMÜ Öğrenci Yaşam Merkezi’nde ziyaretçilerede açık olacak.

KOMEDİ OYUNU İLE İLK GÜNE VEDA

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin 40. Yılı etkinliklerinin ilk günü saat 19.00’da OMÜ Tiyatro Topluluğu’nun oynayacağı “Fazilet Eczanesi” adlı komedi oyunuyla sona erecek.

OMÜ’DE İKİNCİ GÜN: ÜNLÜ OYUNCU FOTOĞRAF KONUŞACAK

Üniversitenin 40. Yıl etkinleri Salı günü üç organizasyonla devam edecek. Etkinliklerin ikinci gününün adı “Uluslararası OMÜ” adını taşıyor. ” Ünlü dizi oyuncusu, sunucu ve aynı zamanda bir fotoğraf tutkunu olan Melike Emiroğlu, OMÜ’lülerle Salı günü saat 11.00’de AKKM’deki buluşacak, etkin olarak kullandığı sosyal medya ve fotoğrafçılığı hakkında konuşacak, soruları cevaplayacak.

“Uluslararası Şenlik”te ise kültürlerin kaynaşmasına tanıklık edeceğiz. Saat 14.00’de 86 ülkeden yaklaşık 1800 Uluslararası öğrencinin eğitimini sürdürdüğü OMÜ’nün uluslararası öğrencileri, yapacakları gösteriler, halk oyunları ve ülke tanıtımlarıyla günde yer alacak.

OMÜ Türk Sanat Müziği Topluluğu konseri ise saat 19.00’da OMÜ AKM’de müzikseverlerle buluşacak.

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ 40 YAŞINDA

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), 1 Nisan 1975 tarihinde 1873 sayılı kanunla kurulmuştur. 1973 yılında Hacettepe Üniversitesi'ne bağlı olarak kurulan Samsun Tıp Fakültesi, OMÜ'ye bağlanarak üniversitenin temelleri atılmıştır. Kurulduğu 1975 yılında 50 öğrenci ile eğitime başlayan üniversite, kuruluşunun 40. yılında 52.300 mevcut öğrenci, 117.760 mezunu ve 2.295 öğretim elemanı ile Karadeniz Bölgesi'nin en büyük, Türkiye'nin de en önemli devlet üniversiteleri arasında yer almaktadır. 86 ülkeden gelen yaklaşık 1800 öğrencisi ile uluslararası üniversite olma yolunda çok önemli yol atmıştır.

“Özenilen Üniversite” sloganıyla yoluna devam eden Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde, 17 fakülte, 3 yüksekokul, 11 meslek yüksekokulu, 5 enstitü, 1 konservatuar ve 21 uygulama araştırma merkezi bulunmaktadır.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, 40 yıllık tarihinde bünyesinden üç de üniversite çıkarmıştır. Sinop Üniversitesi, Amasya Üniversitesi ve Ordu Üniversitesi, OMÜ’nün temelleri üzerine kurulmuştur.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi araştıran, öğrenen, çözümleyen, öncü, girişimci ve değerlere bağlı bireyler yetiştirmek misyonuyla, bilim ve teknolojide yeniliğin, eğitim ve öğretimde niteliğin, hizmette paydaş memnuniyetinin üst düzeyde olduğu, özenilen bir üniversite vizyonuyla yoluna devam etmektedir.

Hızla küreselleşen dünyada gelişmek ve uluslararası platformlarda söz sahibi olmak için eğitimde küresel rekabete uygun bilgi, iletişim teknolojisi ve insan gücü sağlayabilmenin öneminin farkında olan Ondokuz Mayıs Üniversitesi, uluslararasılaşmayı temel hedeflerinden biri olarak benimsemiştir. Bu doğrultuda öğrencilerine uluslararası bir kariyer kazandırmak amacıyla eğitim ve araştırma kalitesini geliştirmeye büyük önem vermektedir.

İşte gün, gün, saat, saat Ondokuz Mayıs Üniversitesi 40. Yıl etkinlikleri programı:[gallery ids="24260"]