40. YILDA GENÇ'E PLAKET

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde öğrencilerle buluşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Türkiye'nin arkasındaki gerçek güç, gençliktir

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde öğrencilerle buluşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Türkiye’nin arkasındaki gerçek güç, gençliktir. Başarının sırrı bilgiyi, bilişimi, insanı ve finansı iyi yönetmektir” dedi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ)'nin 40. yıl etkinlikleri kapsamında Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "OMÜ Mezunlarıyla Buluşuyor" programında öğrencilerle bir araya geldi. Mezunu olduğu üniversitede öğrencilerle tecrübelerini paylaşan Başkan Genç, gençlere tavsiyelerde bulundu ve başarının sırrı anlattı.

‘OMÜ GURUR KAYNAĞIMIZ’

Kendisinin de OMÜ’de okuduğunu belirten Genç, “1993 ve 1996 yılları arasında İlahiyat Fakültesi’nde Tefsir alanında mastır yaptım. OMÜ bu şehrin köklü üniversitesidir. Tarihiyle bütünleşen bir üniversitedir. Bu şehrin geçmişine baktığımız zaman Selçuklu ve Osmanlı döneminde bilim ve sanat alanında öneli bir şehirdi. Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşuna vesile olan bu şehirde bulunan OMÜ bir gurur kaynağıdır” dedi.

‘EN GÜÇLÜ ŞEY BİLGİ’

Gençlere başarının sırrını anlatan Genç, “Başarının sırrı nedir diye sorarsanız, ben 3 dönemdir Canik İlçesi Belediye Başkanlığı görevini yürütüyorum. Başarının anahtarı bilgiyi, bilişimi, insanı ve finansı yönetmektir. Bu çağda en güçlü şey bilgidir. Bilgiyi doğru yönetirseniz şehirlerinizi ve ülkenizi geleceğe taşırsınız. Bu bilgi geçmişi ile bütünleştiği zaman anlam kazanır. Bu üniversite ve üniversitelerimizde yetişen gençlerimiz sadece 780 bin kilometrekare vatan toprağından sorumlu değildir. Mazlum coğrafyaları algılayan bir gençliğin yetişmesi gerekmektedir. İnanıyorum ki Ondokuzmayıs Üniversitesi’nde bu anlayışla gençlerimiz yetişiyor” diye konuştu.

'21. YÜZYILI İYİ ALGILAMALIYIZ'

Canik'in, 2023, 2053, 2071 ve hatta kendilerinin ortaya koyduğu 2099 hedeflerine hızla ve kararlılıkla koştuğunu dile getiren Genç, şunları söyledi: "Başarı için 21. yüzyılı iyi algılamak gerek. Dünyaya, ülkemize ve şehrimize ait fotoğrafı iyi okumak lazım. Daha önce imparatorlukların yarıştığı dünyada şimdi şehirler, hatta şirketler yarışıyor. Dolayısıyla şirketler yarışta bir adım önde olmak için kendini yenileyen, gelişmeye açık gençleri tercih etmektedir. Sizler hedefleriniz doğrultusunda geleceğinizi şekillendirirken, bizler de sizlere daha iyi bir gelecek hazırlamak için çalışıyoruz."

BAŞKAN GENÇ’E PLAKET VE SERTİFİKA

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan’da, üniversitelerinin yılda 9 bin mezun veren büyük bir eğitim yuvası olduğunu belirterek, 40. kuruluş yıl dönümünün onurunu ve gururunu yaşadıklarını söyledi. OMÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Selim Eren, programa sponsor olarak katkıda bulunması nedeniyle Başkan Genç’e plaket verdi. Eren, Başkan Genç’e adına dikilen fidanın sertifikasını da verdi.