5 AYLIK BİR TRAVMA YAŞADIK

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Teşekkür ziyaretlerinin üçüncü günü ilk durağı olan Çarşamba'da, Koalisyon dönemlerinde bürokratik oligarşi yönetilemez duruma geliyor' dedi

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Teşekkür ziyaretlerinin üçüncü günü ilk durağı olan Çarşamba’da, Koalisyon dönemlerinde bürokratik oligarşi yönetilemez duruma geliyor” dedi.
AK Parti İl Başkanlığı tarafından organize edilen, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, Hasan Basri Kurt, Orhan Kırcalı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel ve il teşkilat yöneticilerinin katıldığı teşekkür ziyaretlerinin üçüncü gününde ilk durak Çarşamba İlçesi oldu.
EN GÜZEL SONUÇLARDAN BİRİSİDİR
Çarşamba Göl Restaurant’da  Çarşambalılarla bir araya gelen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 1 Kasım’da alınan güzel sonuçtan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, “ 1 Kasım seçimleri,  buna yönelik bir çaba içerisinde olan bir siyasetçinin bir ülkede elde edebileceği, dünya ortalaması ölçeğinde en güzel sonuçlardan birisidir. 7 Haziran seçimlerinde beklemediğimiz bir durumla karşılaşmıştık. Aşağı yukarı 5 aylık bir travma yaşadık. O travma koalisyon hazırlıkları ile ilgili bir travmaydı. Koalisyon kurulsaydı da bu travma bitmeyecekti. Koalisyon döneminde, tek başına iktidar dönemlerinde bile zaman zaman yaşanan bürokratik oligarşi yönetilemez duruma geliyor" diye konuştu. 
DAHA MÜTEVAZI OLMAMIZ LAZIM

Koalisyon döneminde Samsun Belediye Başkanlığı döneminde yaşadığı bir anısın aktaran Başkan Yılmaz, “ Koalisyon döneminde ben sahil yolu çalışmalarını yaparken o zamanın MHP İl Başkanı bir heyet kurmuş. Devam eden bu çalışmayı durdurmanın hukuki bir yolunu ve gerekçelerini bulmak için Samsun limanı içinde geziyor. Yani hükümetin bir il başkanı yine hükümetin ortağı olan bir partinin belediye başkanının yaptığı işi ben nasıl durdururum diye çaba gösteriyor. Türkiye buna müsait değil. Bir başarı elde ettik ama bu başarı bizleri havalara sokmasın. Bundan sonra daha fazla çalışmamız lazım, daha mütevazı olmamız lazım, daha alçak gönüllü olmamız lazım. Halkımızın hizmetkârı olduğumuzu her davranışımızda hissettirmemiz lazım. Kanunsuza, yasa tanımayana değil, sıradan vatandaşa, hak ve hukuk arayana ve onların isteğine dert ve deva olmamız lazım” şeklinde konuştu.
Köksal ÖNER