519 LİRA CEZASI VAR!

Zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Aralıkta başlıyor

Zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Aralıkta başlıyor.

Kış lastiği takma uygulaması, şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için 1 Aralıkta başlıyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme bakanlığı tarafından hazırlanan ve 2012 de yürürlüğe giren “Araçların yüklenmesine ilişkin ölçü ve usuller ile tartı ve boyut ölçüm toleransları hakkındaki yönetmenlik” e göre, kış şartlarına uygun olmayan, kar lastiği takılmamış araçların yola devam etmelerine izin verilmeyecek. Kurala uymayan araçların işletmecilerine 519 lira para cezası uygulanacak.

Kış lastiği takma zorunluluğu, şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçları kapsıyor. Yük ve yolcu taşımalarında kullanılan araçlar her yıl 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında zorunlu olarak kış lastiği takacak. Hava şartlarına bağlı olarak bu süre bakanlık tarafından 1 ay uzatılabilecek.

Kar lastiği olmayan araçlar yola devam edemeyecek. Kış şartlarına göre önlemini almamış, kış lastiği olmayan araçların yolu kapatması ve insanların mağdur olmasını önlemek amacıyla başlatılan uygulamayla, karlı havalarda yolların kapanmasının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Bu yıl tedbirsiz, hazırlıksız yola çıkan araçları daha sık denetimler bekliyor. Kış şartlarına uygun olmayan, kar lastiği olmayan araçların yola devam etmelerine izin verilmeyecek.