6'İNCİ KİTAP FUARI'NIN AÇILIŞI YAPILDI

Ali Fuat Başgil Kültür Etkinlikleri çerçevesinde Çarşamba Belediyesi tarafından düzenlenen 'Çarşamba 6'inci Kitap Fuarı'nın açılışını gerçekleştirdi

Ali Fuat Başgil Kültür Etkinlikleri çerçevesinde Çarşamba Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Çarşamba 6’inci Kitap Fuarı’nın açılışını gerçekleştirdi.
Çarşamba 6’ Kitap Fuarı’nın açılışına ayrıca, Eski Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Çarşamba Kaymakamı Mustafa Güney, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
FUAR ETKİLİNLİĞİMİZ DEVAM EDİYOR
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar yaptığı konuşmasında, “2012 yılından itibaren Ali Fuat Başgil Anadolu Lisesindeki arkadaşlarımızla birlikte belediyemizin iyi niyetli ve idealist bir düşünce ve gayretleri ile birlikte başlayan Çarşamba Kitap Fuarı etkinliğimiz aralıksız ve kesintiye uğramadan devam ediyor. Bugün bu fuarımızın 6.’sını düzenliyoruz. Bunun mutluluğunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Çarşamba kitap fuarımızda 100’den fazla yayın evi ve 80’e yakın konuşmacımız 4-13 Mayıs tarihleri arasında bu fuardaki etkinliği gerçekleştirecekler. Önceki yıllarda 100 binin üzerinde ziyaretçi fuarımızı ziyaret etti. Bu yıl da bu sayının artarak devam edeceğini ümit ediyoruz. Hepinize saygılar sunuyoruz” dedi
BU FUARIN DÜZENLENMESİ ÇOK ANLAMLI
Vali Osman Kaymak yaptığı konuşmasında, “Çarşamba Belediyesi tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen bu fuarda sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duydum. Bu fuarın düzenlenmesi çok anlamlı. Valiliğimiz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte başlattığımız ‘Okuma Saati’ de bunun bir devamıydı. O çerçevede gerçekten toplumumuzun okuması ve okuma alışkanlığı kazanması gerçekten çok önemli. Bunlar gerçekten toplumda huzuru ve barışı getiren etkinlikler. Eğitim faaliyeti çok önemli. Artık belediyelerden alt yapı faaliyetleri yanı sıra sosyal alanda da büyük hizmet bekleniyor. Artık sosyal sorunlar çok acil çözüm gerektiren sorunlar haline geldi. Sosyal sorunların temelinde de inançsızlık, eğitimsizlik ve cahillik var. O anlamda belediyelerimizin sosyal belediyecilik anlamında yaptıkları bu tür etkinlikleri çok anlamlı buluyorum” diye konuştu.
ORTAK AKLINI OLUŞTURMAK ZORUNDAYIZ
 Bu fuar açık kaldığı müddetçe bütün Çarşambalılar buradan en iyi şekilde yararlanacaklarını belirten Vali Kaymak, ”Aydın toplum, erdemli toplum olma yolunda adım atmış olacağız. İlimizde milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum temsilcileri ile hep birlikte ilimizin kalkınması ve ilerlemesi için yoğun çalışmalar içerisindeyiz. Bu eğitim ve sosyal faaliyetler bunların birer parçası. Biz Samsun’da Samsun’un ortak paydası ve Samsun’un ortak aklını oluşturmak zorundayız. Biz bir araya gelemezsek, beraber olamazsak güçlü ve üreten Türkiye’yi oluşturamayız. Hep beraber ilimizin, ilçemizin ve ülkemizin kalkınması için el ele ve gönül gönüle vereceğiz“ şeklinde konuştu.
BİZ ARTIK EKRANA KARŞI KİTAP DİYORUZ
Samsunumuz birlik ve beraberliğini koruduğu sürece Türkiye güçlü şekilde uluslararası arenadaki yoluna devam edeceklerini hatırlatan Vali Kaymak, ”Aksi takdirde görüyorsunuz Türkiye büyük bir oyunla karşı karşıya. Her zaman ülkemizin gücünü sınamak isteyen kuvvetler var.  O anlamda biz bir ve beraber oldukça, aydın toplum ve üreten toplum oldukça bu yabancı güçler amaçlarına ulaşamayacaklardır. İnşallah bu fuarlar gerçek anlamda okumayı artırır, okuma kültürümüzü kalıcı kılar. Çünkü öğretmenlerimiz diyorlar ki,  öğrenci eve gidiyor, okulda öğretmen kitap okumayı öretiyor ama evde baba kitap okumuyor. Çünkü televizyon açık, bilgisayar açık, babanın elinde cep telefonu.  Biz artık ekrana karşı kitap diyoruz. O anlamda inşallah bu fuarlar gerçekten ekranla kitabın yarışı, inşallah bu yarışı kitap kazanacak diyoruz. Hayırlı ve uğurlu olması dileğiyle hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum” dedi.
Konuşmalarının ardından 'Çarşamba 6. Kitap Fuarı’nın açılışı Valimiz Sayın Osman Kaymak ve protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi. Valimiz Sayın Osman Kaymak açılış töreni sonrasında protokol üyeleri ile birlikte fuara katılan yayınevlerinin kitaplarının sergilendiği stantları ve OMÜ İletişim Fakültesi öğrencileri tarafından açılan 'Hayattan Kareler' isimli fotoğraf sergisini gezdi.
Köksal ÖNER
şokhaber.net