7 HAZİRAN'A RAMAK KALA SİYASETTE GERÇEKLER...

Ülkemizin siyasi geçmişindeki bol keseden atarak iktidara gelen partilerin enflasyonla halkı nasıl ezdiklerini unutmak ne mümkün

Ülkemizin siyasi geçmişindeki bol keseden atarak iktidara gelen partilerin enflasyonla halkı nasıl ezdiklerini unutmak ne mümkün.

Solda Karaoğlan Sağda meşhur Süleyman Demirel arasında yıllarca ezildik durduk. Yakın geçmişe kadar yaşadığımız çileler sanki kâbus kaderimiz olmuştu.

Bu seçim arifesi ülkemizin Doğusundan Batısına Kuzeyinden Güneyine kadar geniş bir alanda 7 Haziranda halkın nabzını yakından tutmaya çalıştım. Şu gerçekleri gördüm. Ülke insanımız geçmiş dönemde iki anahtar vaadi sosyal paylaşım palavrasını Layıklık elden gidiyor ucuz edebiyatına karınlarının tok olduğunu gördüm. Seçmene bir dokum bin ah işin misali Tekirdağ’daki Emine teyze sanayağı kuyruğunda iki sanayağı için akşama kadar beklediği günleri unutmadığını, Rizeli Fadime nine Hastalandığında 6 ay sonraya film randevusunun verildiği günleri anımsamak istemediğini, Adanalı yiğit tarlasındaki hasatı toplayacak mazot alacak gücünün olmadığını yakınırken adeta eski günlere isyan ediyordu. Vanlı liselinin anlattıkları içler acısı, doğuda hala siyasi baskı altında 15 yaşında kızların evlendirildiğini kendisinin üniversite okuyarak erken evlilikten kurtulma mücadelesi vermesi okuyan kadının töreye nasıl boyun eğmediğinin göstergesi. İşte güzel ülkemin geçmişindeki çirkinlikleri unutmayan insanlarımız o kadar kadir kıymet bilen ki… Yapılan hizmetleri taktır etmekle bitiremiyorlar. Hastanelerde insan yerine konmamaktan eğitimdeki 70’li sınıflardan 30’lu sınıflarda eğitim görülmesine, köstebek yuvası yolardan otoban gibi yoların yapılmasına, 12 saate trenle gidilen mesafeyi hızlı trenle 1,5 saatte gitmenin lüksüne kadar güzel hizmetlere karşılık bakın Rize’de Fadime nine uşağum bizim uşak Recep var ya! Hayal ettuklerini habu diğer yalancularun hepsu yarisini yapamaz. Neden nine deyince uşağum bunlar hirsuzdur da diyerek gülümsedi. Tekirdağlı teyzede söz değil icraata oy verilir diyerek kısa konuştu. Birde Vanlı liseli cesur yürekle ben kanla beslenen siyaseti değil hizmet edenden yanayım demesi, PKK’nın okul yakması, öğretmene kurşun sıkması gelecekte okuyan neslin tehditlere boyun eğmeyeceğini düşünmesinden kaynaklanmakta. Meydanlardaki mitinglerde de tıpkı bire bir konuşmamın kopyası yaşanmakta. İzmir’de Savcı Sayan Rüzgârı Samsun’da Ahmet Demircan Fuat Köktaş kasırgası… Görünen o ki siyaset anketleri alt üst edecek. Öylede olmalı… Çoğu parti miting yapacak gönüllü bulamadığından programını iptal etmekte. Mesela MHP Samsun’da miting iptal etmesi gibi! HDP ise tehditle köyleri şehre mitinge getirmesi! Recep Tayip Erdoğan’ın eski Türkiye sevdalılarına adeta ders vermesi görünen o ki devam eden İstikrarın sekteye vurmadan tek başına iktidarla süreceğidir. AKP’nin yine % 49 lara ulaşması, CHP’nin %19 ila %21 arasında kan kaybetmesi, MHP’nin Ekmeleddin’den dolayı baraj altında kalma olasılığı yaşaması, HDP’nin  %9.01 ila %10,8 olasılığında riskte olması 8 Haziran sabahı çok şeylere gebe olduğu şimdiden söylemek mümkün.

Bildiğim bir şey var… Samsun’da AKP 7 veya 8 vekil çıkaracağı garantisi, Doğuda HDP’nin PKK baskısından dolayı hüsrana uğrayacağıdır.

Bir ülkede demokrasiye saygı göstermeyenler her zaman kaybetmeye mahkûmdur. Dün yarından da yakındır. Güzel günlere hep birlikte koşmaya ne dersiniz.