78'İNCİ ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE RAHMETLE, ÖZLEMLE ANILDI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 78

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 78. Ölüm yıl dönümü nedeniyle, Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) Atatürk'ü Anma Programı düzenlendi.
Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen Atatürk’ün ölümünün 78. yıl dönümü anma etkinliği saygı duruşu ve Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korosu sanatçıları eşliğinde İstiklal Marşı'mızın okunması ile başladı.
‘ATATÜRK’Ü DUYMAK' ADLI ŞİİRLER OKUNDU
Programda daha sonra, İlkadım İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri Amine Elçin TOPRAK tarafından, 'Dağ Başını Duman Almış’ ve Emre Çağın İspirli tarafından ’Atatürk’ü Duymak' adlı şiirler okundu. Daha sonra Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan, ’Atatürk ve Milli İrade’ konulu bir konuşma gerçekleştirildi. Ardından Samsun Devlet Opera ve Balesi Korosu sanatçıları tarafından gerçekleştirilen ve ‘Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan  ‘Anma Konseri’ izleyiciler tarafından uzun süre alkışlandı. Program Samsun Devlet Opera ve Balesi Gençlik Orkestrası ve Çocuk Korusunun günün anlam ve önemini belirten küçük bir konseri ile sona erdi.
SAMSUN PROTOKOLÜ ANMA TÖRENİNE KATILDI
Programa Vali İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Adalet Komisyon Başkanı Kemal Alver, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Vali Yardımcıları Ali Galip Saral, Recep Yüksel, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli. Albay Ünsal Ağaoğlu, Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkez Komutanı P. Albay Sedat Bulut,  askeri, mülki ve adli erkân, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Köksal ÖNER
şokhaber.net