97'İNCİ YILDÖNÜMÜ COŞKUYLA KUTLANDI

Samsun'un İlkadım ilçesindeki Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 97'inci Yıldönümü programı coşku ile kutlandı

Samsun’un İlkadım ilçesindeki Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 97'inci Yıldönümü programı coşku ile kutlandı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 97'inci Yıldönümü, Vali İbrahim Şahin ve diğer protokol üyelerinin katılımı ile Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda düzenlenen program ile kutlandı.
AYDINLIK GELECEĞİMİZİN, AYDINLIK YÜZLERİ; SEVGİLİ ÇOCUKLARIMIZ
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun ESEN programda yaptığı konuşmasında, "Milli birlik ve beraberlik duygularıyla güçlenen, milli iradenin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 97’inci yıldönümüne ulaşmanın heyecanıyla, bir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı daha sevinç ve coşkuyla kutluyoruz. 23 Nisan 1920 tarihi, bu milletin önemli günlerinden birisi olmanın yanında, milletimizin her zaman en büyük güçlüklere bile millî iradesiyle ve gücüyle karşı koyabileceğinin, her güçlüğü onurlu mücadelesiyle aşabileceğinin en büyük göstergesidir. Milletimiz için bir dönüm noktası olan bu tarih aynı zamanda Gazi Mustafa Kemal tarafından geleceğimizin teminatı olarak gördüğü siz çocuklarımıza armağan edilmiştir. Aydınlık geleceğimizin, aydınlık yüzleri; Sevgili Çocuklar; En önemli servetimiz ve umut kaynağımız olan sizlerin bayramında, mutluluğunuza ortak olmaktan memnuniyet duyuyorum. Sizlerin başarılı ve mutlu olmaları, yüzlerinizin her zaman gülmesi bizlerin tek dileğidir" dedi.
ŞEHİTLERİMİZİ, GAZİLERİMİZİ SAYGI, ŞÜKRAN VE MİNNETLE ANIYORUZ
İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun ESEN son olarak şunları söyledi: "Her şeyin en güzeline layık olan sizler; yeni fikirler üreten, eleştirel düşünen, kendine güvenen, çağın ruhunu yakalayan, teknolojiye hakim, araştırıcı, girişimci, ufku ve vizyonu geniş, demokrasiyi benimsemiş, insan haklarına saygılı, hoşgörülü, milli ve manevi değerlerine bağlı, çalışkan, özgüveni yüksek bireyler olarak yetiştiğiniz müddetçe, ülkemiz ve insanlık adına büyük bir güvence olacağınızı aklınızdan çıkarmayınız. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyor; başta bugünü anlamlandıran çocuklarımızın, ülkemizin, milletimizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum."
ÇOCUKLAR BİZİM DÜNÜMÜZ, BUGÜNÜMÜZ VE GELECEĞİMİZDİR
Çocukların geleceğin teminatı olduğunu söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Çocuklar bizim geleceğimizdir. Onlar yarının belediye başkanları, valileri, milletvekilleri olacak. Onlar harabe bir şehri değil, alt yapısıyla, üst yapısıyla, temizliğiyle, yollarıyla, sosyal imkânlarıyla gelişmiş bir şehri hak ediyorlar. Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak geleceğin teminatı olan çocuklarımıza güzel ve yaşanabilir bir Samsun bırakmak için yoğun çabalarımız var. Ben tüm yavrularımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tüm içtenliğimle kutluyorum” diye konuştu.
23 NİSAN ETKİNLİKLERİ ADI ALTINDA DÜZENLENEN PROĞAM DOLU DOLU GEÇTİ
Konuşmanın ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve ‘Hayalimdeki 23 Nisan’ konulu yarışmada 1. ve 2. Sınıflar arası resim yarışması, 3. ve 4. Sınıflar arası resim yarışması ile 5, 6, 7, 8. Sınıflar arası şiir yarışmasında ilk 3 dereceye giren öğrencilere ödülleri Valimiz Sayın İbrahim ŞAHİN ve protokol üyeleri tarafından verildi. İlkadım Yunus Emre Ortaokulu 7/E sınıfı öğrencisi Seval Dursun bir şiir okurken, Çarşamba Atatürk Ortaokulu Öğrencisi Melike Akgül ise ‘Ulusal Egemenlik ve Hayalimdeki 23 Nisan’ konulu yarışmada birinci olduğu şiirini okudu. Ardından Atakum Halilde Edip Adıvar Anaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan selamlama konuşmaları ve gösterileri, dans gösterisi, mehter grubu, ritim grubu gösterisi, Gençlik ve Spor il Müdürlüğü sporcuları, izci grubu ve öğrencilerin halk oyunları gösterilerinden oluşan program izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Atakum Halilde Edip Adıvar Anaokulu öğrencileri yaptıkları gösterilerinin ardından, Vali İbrahim Şahin ve diğer protokol üyelerine karanfil dağıttı.
SAMSUN PPOTOKOLÜ 23 NİSAN BAYRAMI KUTLAMALARINA KATILDI.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programına ayrıca, Garnizon Komutanı Piyade Albay Sedat Bulut, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Uğur Sürmeli, Ondokuzmayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Vali Yardımcıları Recep Yüksel, Hakan Kubalı, Hasan Öztürk, İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ünsal Ağaoğlu, askeri ve mülki erkan, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Köksal ÖNER
şokhaber.net