ADD 15. OLAĞAN GENEL KURULA GİDİYOR

ADD Samsun Şube başkanı Dr

ADD Samsun Şube başkanı Dr. Işık Özkefeli kongre ile ilgili yaptığı açıklamada; Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkez 15. Olağan Genel Kurulu 28-29 Temmuz 2018 tarihinde Ankara’da Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezinde yapılacaktır.
Samsun Şube olarak bizde yedi üst kurul delegemiz ile beraber Ankara’da genel kurulda olacağız.
ADD Derneği kamu yararına görev yapan 1989 da kurulmuş en büyük demokratik kitle örgütlerinden biridir. Atatürk İlke ve Devrimlerini savunmak, Topluma anlatmak ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak amacı ile kurulan derneğimize; Türkiye Cumhuriyetinin içinden geçtiği kritik süreçte çok büyük görevler düştü. Şubelerimiz; gönüllü çalışan yönetici ve üyelerimizle üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye canla başla çalıştık.
Derneğimizin Genel Başkanlığını dört dönemdir yani sekiz yıldır Sayın Tansel Çölaşan yapmaktadır. Genel Başkanımız Tansel Çölaşan bu dönem genel başkanlığa tekrar aday olduğunu açıkladı. Karşısında bu dönem Anayasa Profesörü, eski CHP Milletvekili Sayın Süheyl Batum genel başkan adayı olarak çıkıyor.
Sevgili Prof. Dr. Süheyl Batum’u hepimiz yakından tanıyoruz. Her zaman demokrasi, Cumhuriyet ve Atatürkçülükten taviz vermeyen dik duruşu ve dinamizmiyle onu takip edenlerden biriyim. Anayasa değişikliği Referandumunda gösterdiği performansı ile Ülkede hepimizin takdirini topladı.
Ülkemiz 24 Haziranda bir genel seçim geçirdi ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi denilen, hepimizin bildiği ile tek adam rejimine geçti. Şimdi her şey bitti mi? Bitmedi tabii...
Evet, hepimiz kaygılıyız.
Ülkemizin, bölgemizin ve dünyamızın içinden geçtiği zor süreci hep birlikte yaşıyoruz.
Ancak aynı zamanda da çok umutluyuz ve inanıyoruz. Çünkü tüm baskılara, eşitsizliklere, göstere göstere yapılan haksızlıklara, "yeni ve farklı bir Cumhuriyet" yaratma ve bu "farklı rejime" uygun "yeni bir tarih yaratma çabalarına karşın, hala bir "elitler azınlığı" değil, Yüce Türk Milletinin en az yüzde 50'siyiz.
Ve tüm bu olumsuzluklara rağmen hâlâ biliyor ve inanıyoruz ki "Atatürkçü Düşünce Sistemi" tek kurtuluş reçetemizdir.
Tarihi bir sorumlulukla karşı karşıyayız. Her birimize düşen tarihi bir görev var.
Bu görev; Kurtuluş reçetemizi tüm yurdumuza yaymak, emperyalist oyunları bozmak, kişisel ve gerçekçi olmayan yaklaşımlardan uzaklaşmak, hep birlikte, katılımcı bir yönetim anlayışını hâkim kılmak ve büyük bir atılım yapmaktır.
Eminiz ki sizler de bizim gibi "yapılacak çok şey var, neden yapılmıyor?" diye düşünüyorsunuz.
Bizler diyoruz ki;
Atatürkçü Düşünce Derneği'nin kuruluş amacı, Cumhuriyet Devrimini, kazanımlarını korumak, geliştirmek ve güçlendirmektir.
Atatürkçü Düşünce Derneği, bu nedenle esasen devrimci bir kuruluştur.
Devrimci ruha, bilince ve örgüte sahiptir.
Devrimciler, ezber bozarlar. Davamızda başarılı olmak için sınanmış eski yöntemlerin yerine ezberi bozan anlayışı hâkim kılma zamanı gelmiştir.
Bu amaçla ‘’Bu Ses Bizim’’ adı altında sekiz aydır Sayın Prof. Dr. Süheyl Batum ile yola çıkan şubeler ve Ekip arkadaşlarımız 225 ADD Şubesini ziyaret etmiş ve neden bu yola çıktığımızı anlatmıştır.  Şimdi de bu ekip Süheyl Batum’un liderliğinde oluşturacağı liste ile Atatürkçü Düşünce Derneğini yönetmeye taliptir.
Atatürkçü Düşünce Derneğinde tüm örgütün verdiği ses; BU SES değişimdir.
15. Genel Kurulumuzda örgütün içinden gelen sese cevap verilecek yeni ve genç bir kadro yönetime gelecektir. Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şube olarak bizde örgütün sesine cevap veriyor ve değişim diyoruz.
Biz Atatürkçüler biliyoruz ki tek adam rejimlerinin devamı hiçbir zaman olmamıştır.
1919 Ruhuyla, Kazanacağız…