ADD'DEN ATATÜRK'Ü ANMA KONSERİ

ADD Samsun Şube Başkanı Dr

ADD Samsun Şube Başkanı Dr. Işık Özkefeli, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bedeni varlığının aramızdan ayrılışının 80. yıl dönümünde; O'nu daha bir saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz.
Ulusal Kurtuluş Mücadelemizin Başkomutanı; laik, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu; Türk Milletinin Atası; Dünya Lideri, dünya barış elçisi; Dünyada ve bu coğrafyada hala tertemiz kalmış yegâne şey odur. Tüm dünyanın tanıdığı en tanınmış ve en büyük Türk; ATATÜRK’TÜR.
Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şubesi olarak, Atamızı yaptığımız etkinlikler ile anmaya devam ediyoruz.
Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şubesi bünyesinde beş yıldır çalışmalarına devam eden Türk Sanat Müziği Korosu, Atatürk’ün 80’inci ölüm yıldönümü münasebetiyle 12 Kasım 2018 tarihinde saat 20.00’de Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezinde, Şef Ahmet Sedat Mete yönetiminde “Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar” temalı bir konser verecektir.
Konserin birinci bölümü Atatürk’ün sevdiği şarkı ve türkülerden, ikinci bölümü ise Cumhuriyet döneminde bestelenen eserlerden oluşacaktır. Konser repertuarında, her iki bölümde 13’er olmak üzere toplam 26 eser bulunmaktadır. 18 eser solo olarak seslendirilecektir.
19’u kadın, 11’i erkek olmak üzere toplam 30 koristten oluşan koronun vereceği konserde 12 saz sanatçısı görev alacaktır. Konser sunumu Tacettin Tınaz tarafından yapılacaktır.
Varlığını ve yarınlarını kimlere borçlu olduğunu unutmayanlar için; Atatürkçü Düşünmek ve yaşamak, Atatürkçü olmak bir onurdur.
Tam Bağımsızlık, özgürlük ve Ulusal egemenlik temelinde geleceğe yürümek erdemdir.
Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun şubesi olarak; Ata'mızın bizlere bıraktığı evrensel değerleri ve O’nun devrimlerini korumaya, O'nun gösterdiği aydınlık yolda gururla ve azimle, yılmadan ilerlemeye kararlıyız.