AFGAN POLİS OKULU ÖĞRENCİLERİ SAKLI CENNET'TE

Afganistan ile Türkiye arasında yapılan anlaşma gereği özel harekât eğitimi ve eğitici öğretmen olabilmek için  Sivas Afgan Polis Okulu'nda eğitim gören komiser adayları Ayvacık ilçesini ziyaret et

Afganistan ile Türkiye arasında yapılan anlaşma gereği özel harekât eğitimi ve eğitici öğretmen olabilmek için  Sivas Afgan Polis Okulu’nda eğitim gören komiser adayları Ayvacık ilçesini ziyaret ettiler.


[gallery ids="50166,50167"]


2011 yılında Türkiye ile Afganistan arasında ikili uluslararası anlaşma gereği Afganistan’daki barışın ve huzurun kalıcı kılınması için kurulacak olan polis teşkilatının temellerini oluşturacak 10 bin polisin eğitimi için iki ülke arasında anlaşma yapıldı. Bu anlaşma çerçevesinde Japonya  ve NATO’nun desteğiyle Sivas’taki polis okulu Afgan Polis Okulu olarak eğitim veriyor.
Belediye Başkanı Mustafa Belur’un misafir ettiği Sivas Afgan Polis Okulu Müdür Yardımcısı Nursal Bilkay’a ve Sivas’da eğitim gören Afgan’lı öğrenciler Samsunum 2 Gemisi ile Suat Uğurlu Baraj Gölünde gezi turu yaptılar. Muhteşem doğa karşısında hayranlıklarını gizleyemeyerek manzaranın tadını çıkartıp bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler. Daha sonra Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Belur’un  İlçemiz Orhangazi Mahallesi Keyf-i Seyyah Evinde misafir ettiği Afganistanlı öğrenciler burada Türk kahvesi eşliğinde sohbet ettiler.
Sivas Afgan Polis Okulu Müdür Yardımcısı Nursal Bilkay; “Okulumuza eğitim alma amaçlı gelen Afganlı öğrenciler 4 aylık eğitimin sonunda komiser yardımcısı olarak ülkelerinde polis teşkilatlarına katılacaklar. Buradaki bizim eğitimde temel amacımız demokratik değerlerine bağlı, insan haklarına saygılı suç ve suçlu ile etkin mücadele edecek polis yetiştirmek. Eğitim vermemizin yanı sıra öğrencilerimizi motive etme amaçlı gezilerde düzenliyoruz. Son dönemlerde Samsunun Saklı Cennet’i olarak göz dolduran ve adından sıkça söz ettiren Ayvacık’a gezi düzenlemek ve öğrencilerimizi bu doğa harikası ilçeyi gezdirmek istedik onlarla beraber bizde bu güzel ilçenin tadını almış olduk. Bizleri misafirperverliği ile karşılayan Sn. Başkanım Mustafa Belur’a çok teşekkür ediyorum” dedi.
Belediye Başkanı Mustafa Belur; “Sivas Afgan Polis Okulu Müdür Yardımcısı Nursal Bilkay’ı ve Afganlı öğrencilerimizi ilçemizde ağırlamaktan son derece memnunum. İlçemiz yerel doğa meraklıları ve gezginleri için gerçekten büyük bir nimet ve bu vesile ile de her geçen gün büyük bir kitle tarafından takip ediliyor ve insanların gezmek için uğrak noktalarından biri olma yolunda hızla ilerliyor. Yaptığımız turizm noktasındaki çalışmalarımızla İlçemiz zamanla yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası, vazgeçilmez mekânı olacaktır. Böyle güzel misafirlerimizi her daim ilçemizde ağırlamak isteriz. Sivas Afgan Polis Okuluna ve Afganlı öğrencilerimize teşekkür ediyor, tüm uluslararası öğrencilerimizi ilçemizde ağırlamaktan memnunluk duyacağımızı belirtmek istiyorum” dedi.
Sivas Afgan Polis Okulu Müdür Yardımcısı Nursal Bilkay Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Belur’a Afgan Polis Akademisi özel hediyesini takdim ettikten sonra ilçemizden ayrıldılar.
şokhaber.net