AK Parti hükümeti havada ikmal yaparak...

NELER OLUYOR ORADA! İş başındaki AK Parti hükümeti havada ikmal yaparak Genel başkanını ve başbakanı sessiz sedasız değiştirdi

NELER OLUYOR ORADA!


İş başındaki AK Parti hükümeti havada ikmal yaparak Genel başkanını ve başbakanı sessiz sedasız değiştirdi.
Peki, nasıl oldu neden oldu olağanüstü kongreye ne gerek vardı ve neden gerek görüldü bilen var mı?
Yok…
Hükümet ve MKYK hatta başkanlık divanının %30’u şimdilik değişti. Bu oran daha sonra artabilir ancak tek adam, tek lider, tek seçici ve belirleyici Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın müsaade ettiği ölçüde bir yenileme yapıldı.
Peki, bu noktaya nasıl gelindi?
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın köşe çıkacağı günlerde Binali Yıldırım’ın Başbakanlığa atanması sıkça ve her yerde konuşuldu. Parti tüzüğünde ön görülen üç dönem kuralına göre atanması mümkün olmayınca eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Dışişleri bakan Ahmet Davutoğlu’nun ismini açıkladı.
Başbakanlık görevini devralan Prof. Dr. Davutoğlu yeni kurduğu hükümette Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na Lütfü Elvan’ı getirerek Binali Yıldırım’ı görevden uzaklaştırdı. Bakan Elvan ise başta Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan olmak üzere Yıldırım’ın tüm kadrosunu görevden uzaklaştırdı.
7 Haziran 2015 genel seçimlerine giderken de Binali Yıldırım 3 dönem engeline takılarak aday gösterilmeyince cumhurbaşkanlığı başdanışmanlığına atandı.
Bir müddet sonra Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Bakanlar Kurulu’nu Beştepe’de toplayacağının açıklamasını basına geçti.
Basın Başbakan Davutoğlu’na toplantının sebebini sorunca “O nereden çıktı. Binali Bey’in hükümette görevi yoktur. Böyle bir yetkisi de yoktur” dedi demesine de aynı gün akşamüzeri Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı yazılı açıklamada “Yarın Bakanlar Kurulu’nu Beştepe’de topluyorum” deyince Başbakan Prof. Dr. Davutoğlu resmen devre dışı kaldı.
Bu arada 7 Haziran genel seçimlerinin faturasını biri ödemesi gerekiyordu.
Binali Yıldırım başta olmak üzere başbakan yardımcıları, genel başkan yardımcıları, MKYK üyeleri ve milletvekilleri Başbakan Davutoğlu’nun değişmesi için imza toplamaya başlar.
Birçoğu imza verirken Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, İstanbul eski il başkanı Aziz Babuşcu gibi çok önemli isimler “Biz Başbakan Davutoğlu’nun değişmesinden yana imza atmayız” deyince Yıldırım’dan daha o gün çiziği yediler...
Derken 1 Kasım genel seçimleri gelip çattı.
Bu seçimlerin galibi Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu olsa da bu ‘diş’ bir kere sallanmıştı, yerinden çıkacaktı ve hiç kimsenin mağluba galip deme lüksü yoktu.
Devreye giren Cumhurbaşkanı Erdoğan son neşteri vurdu!!!...
Uçak havada ikmal yaptı...
Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na yol göründü.
Yeni Başbakanımız Binali Yıldırım oldu…
Ne oluyor orada demeyin???
Buradan her yol başkanlığa çıkar…
Demedi demeyin!