Ak Parti'nin Yeni Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet DAVUTOĞLU

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU Ak Parti'nin Yeni Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet DAVUTOĞLU Abdullah Gül, Binali Yıldırım, Numan Kurtulmuş, Süleyman Soylu isimlerinin öne çıktığı listede Ahmet Davuto

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU

Ak Parti’nin Yeni Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet DAVUTOĞLU

Abdullah Gül, Binali Yıldırım, Numan Kurtulmuş, Süleyman Soylu isimlerinin öne çıktığı listede Ahmet Davutoğlu birinci çıkıyor.

12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Erdoğan, Milletvekilleri, genişletilmiş il başkanları ve aynı zamanda belediye ve büyükşehir başkanlarının katıldığı istişare toplantılarda Ahmet Davutoğlu’nun ismi öne çıkıyor.

ERDOĞAN'IN DA İŞRARET ETTİĞİ İSİM DAVUTOĞLU

Ak Partinin 13’üncü kuruluş resepsiyonu yapıldı. Cuma günü ise Genel Merkez Kadın ve Gençlik Kolları toplantısı yapılacak. Erdoğan bu toplantılarda temayül yoklaması yaparak teşkilatları karara ortak yapmak suretiyle ilerleyen zamanlarda çıkacak problemleri önlemeye çalışıyor.
Ak Partinin kurucusu Başbakan Erdoğan’ın dile getirdiği prensipler alt alta yazıldığında Başbakan kendiliğinden ortaya çıkıyor.

1. Genel başkan ve başbakan ayrı olmayacak.

2. Üç dönem kuralı kaldırılmayacak.

3. Emanetçi başbakan olmayacak.

Bu tariflere uyan tek isim Ahmet Davutoğlu.

GÜL VEKİL OLMADIĞI İÇİN BAŞBAKAN OLAMIYOR!

Mevcut adaylara bakıldığında; Abdullah Gül, milletvekili olmadığı için Başbakan olamıyor. Yine aynı şekilde Numan Kurtulmuş, Süleyman Soylu da milletvekili olmadıkları için yarış dışı kalarak eleniyorlar.

Gül, Kurtulmuş, Soylu ihtimali kendiliğinden devre dışı kalıyor.

3 DÖNEM KURALI, DİĞER OLASI ADAYLARI DA ETKİLİYOR!

Başbakan Erdoğan, “emanetçi başbakan olmayacak” sözü ve “üç dönem kuralının devam edeceği” açıklaması geçerliliğini koruduğu sürece Bülent Arınç, Binali Yıldırım, Mehmet Ali Şahin isimleri de Gül, Kurtulmuş, Soylu ihtimalinde olduğu gibi kendiliğinden saf dışı kalıyor.

Eee… Geriye ne kaldı! Tek bir isim. O da Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu. Davutoğlu Erdoğan sonrası Ak Partinin yeni Genel Başkanı ve Başbakan olarak görevi alacak olan isim olarak karşımıza çıkıyor.

ŞOKHABER.NET