AKCAGÖZ, AGİT GÖZLEMCİLERİ İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı ( AGİT ) gözlemcileri Alexander Anderson ve Hans Kaboth ile bir araya geldi. Anderson ve Kaboth'a, yaklaşan referandumu değerlendiren Tufan Akcagöz, referandum süreci ile ilgili yetkililere bilgi verdi. 16 Nisan'a kadar, referandum ile ilgili çalışma yürütmek için Samsun'da ve Karadeniz illerinde bulunacak olan gözlemciler ile referandum süreci ile alakalı konuşan Tufan Akcagöz, gözlemcilerin sorduğu sorulara yanıt verdi. Referandumun bir halk oylaması olduğuna işaret eden CHP Samsun İl Başkanı, " Adeta bir seçim havası yaratılmak isteniyor. Öyle bir şey yok. Ortada bir seçim yok. Ortada bir seçim olmadığı için, aday da siyaset de yarıştırıyor değiliz. O nedenle, bizi siyaset tartışmalarının içine çekmeye çalışanlara prim vermedik, vermiyoruz. AKP de, CHP de belli bir siyasi anlayışı savunan partilerdir. Seçimler gelir, yine herkes ülke siyaseti ile ilgili söyleyecek olduğu sözleri söyler. Ama bu başka. Bu bir referandum. Yani halk oylaması. Halk, önündeki seçeneği değerlendirecek. Nedir o seçenek? Evet veya hayır. Neden evet, neden hayır? Biz bunu anlatıyoruz ve anlatmaya da devam edeceğiz. Türk milleti elbet doğruyu yanlışı görecek ve kararını hayırdan yana kullanacaktır" dedi.
Referandum sürecinde yaşanan haksız rekabetlerle ilgili sorulan soruları yanıtlayan Tufan Akcagöz, "İfade ettiğim gibi, bu bir seçim değil ancak birileri biteviye devlet imkânını kullanmaya devam ediyor. Bugün Samsun'da büyük binaların üzerinde 'evet' pankartları gördüğünüzü biliyorum. Bir kısmı inanın, FETÖ'cü olmadığının ispatı derdindedir. Ne kadar büyük pankart asarlarsa o derece kendilerini ibra edeceklerini düşünüyorlar. Herkes baskı altında. Önümüzde bir referandum var. Halk, geleceğini oylayacak. Bu oylayacak olduğumuz, alelade bir yasa değildir. Bu olmadı, bunu beğenmedim diye sonrasında basit bir şekilde değiştireceğimiz bir düzenleme değildir. O nedenle millet olarak bir değil iki değil, üç kere düşünmek zorundayız. Tek adam vesayetine geçit verecek miyiz? Elbette hayır. Tek adamın her sözü söylemesine, ülkenin kaderine tek başına karar vermesine evet diyecek miyiz? Elbette hayır" diye konuştu.
MHP tabanının referandumdaki eğilimi ile ilgili soruya cevap veren Tufan Akcagöz, "Samsun, MHP'nin de aktif olduğu bir kent. Ancak, MHP tabanı Samsun'da, görüyoruz ki Sayın Bahçeli gibi düşünmüyor. MHP tabanı Samsun'da, ülkenin bu Anayasal değişiklik ile bir çok kazanımdan uzaklaşacak olduğunu, ülkenin bölünme tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını görüyor. Kaldı ki, yıllar yılı hakarete maruz kaldıkları bir siyasi anlayışın yanında yer almaları mantık olarak da mümkün değildir" diye konuştu.
şokhaber.net