AKCAGÖZ EMEKLİ ÖĞRETMEN PEKTAŞ'I ZİYARET ETTİ

CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, Samsun'da yaşayan 78 yaşındaki Köy Enstitüsü mezunu emekli öğretmen Muammer Pektaş'ı evinde ziyaret etti

CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, Samsun'da yaşayan 78 yaşındaki Köy Enstitüsü mezunu emekli öğretmen Muammer Pektaş’ı evinde ziyaret etti.
66 yıl önce Atatürk'le ilgili gazetelerde yer alan haber kupürleri ve makaleleri biriktirmeye başlayan ve eğitimini tamamlayıp öğretmen olduktan sonra da aynı alışkanlığı devam ettiren Pektaş’ı, fuaye alanına çevirdiği evinde ziyaret eden CHP Samsun İl Başkanı Akcagöz; “Köy Enstitüleri bizim göz nurumuzdur. Bu okullar sadece öğretmen yetiştirmedi. Bu okullar işçi de yetiştirdi, meslek adamı da. Cumhuriyet ışığı bu öğretmenlerin eliyle yüceltildi. Siz bizim için çok değerlisiniz. Sizin her bir zerreniz Anadolu’ya dağılsa toprağa düşen her tohum ayrı bir aydınlık meşalesi olur. Bugün görüyoruz ki eğitim kurumları dejenere edilmiş tahrip edilmiş. Köy Enstitülerinin felsefesinden ne kadar uzaklaşmışsak o kadar gericiliğe yaklaşmışız demektir. Bugün, bu çağdaş eğitim kurumlarının eksikliğini hissediyoruz“ dedi.
Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren Muammer Pektaş; “Biz köy çocuklarıydık. Bizi köyden aldılar ve aydın bir insan yaptılar. Bu Cumhuriyet projesidir. Biz nefesimiz yettiğince dün olduğu gibi bu gün de aydınlık Cumhuriyet için mücadele vermeye devam edeceğiz. Atatürk Cumhuriyeti’nin ışığını söndürmeye kimsenin gücü yetmedi, yetmeyecek“ dedi.
Elindeki arşivi ile sergi açmak isteyen Köy enstitülü öğretmen Muammer Pektaş’a imkân tanımayan ve ona bir sergi platformu için yer göstermeyen idareyi eleştiren CHP İl Başkanı Tufan Akcagöz, “Tarihine ve geçmişine sahip çıkmayan bir hiçtir. Köy enstitüleri çağdaş bir eğitim modelidir. Bunu anlamamış olmak en basit tabiriyle cehalettir. Bugün bir Köy Enstitü’lü öğretmenimiz evinde sergi açmak zorunda kalıyorsa ona başka imkânlar tanınmıyorsa bu Türkiye Cumhuriyeti’nin ayıbıdır” dedi.