AKCAGÖZ, HUKUK TARUMAR EDİLİYOR…

CHP Samsun İl Başkanı Av

CHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz hukuk güvenliği hakkında yaptığı açıklamada;
Yargının üç sacayağından birini teşkil eden savunma makamın ve bu makamı temsil eden Avukatlık mesleğinin, her geçen gün daha çok güçlüklerle karşılaştığı, tüm kamuoyunun malumudur.
Hukuk güvenliğinin, siyasi iktidar eliyle tarumar edildiği, yargı görevini ifa edenlere karşı siyasi baskının her geçen gün daha da arttığı bir dönemden geçiyoruz. Yargının, bağımsız ve tarafsız olmasından başka gaye ve düşüncemiz yoktur. Esasen, Anayasa, Yargı görevinin tanımını yapmıştır. Parlamenter demokrasi içinde yargı,  yasama ve yürütmeden bağımsızdır. Olması gereken budur.  Oysaki bugün Devleti yönetenlerce, yargı kurumu zapturapt altına alınmak istenmektedir.
Avukatlık, insanın savunma hakkının tesisi için var olmuş ve bu doğrultuda gayret gösteren bir meslek olmanın yanında, adaletin korunması ve sağlanması için de çalışır ve gayret gösterir. Ancak bu kutsal görev ifa edilirken, her geçen gün daha çok siyasi iktidarla karşı karşıya gelmektedir. Bunun. temel sebebi, siyasi iktidarın esasen hukuk devleti ilkesini içselleştirmemiş olmasıdır. Siyasi iktidar, hukuk devletinin eksiklerini kapatmak yerine,  yargı kurumlarının vermiş oldukları kararlar için. " saygı duymuyoruz" demek suretiyle Türkiye kamuoyu nezdinde de yargı kurumlarını tezyif etme kastı içerisindedir.
Onuruyla mesleğini icra eden ve gayesi adaletin tesisi olan Avukatların, cübbeleri sırtında olduğu halde saldırıya uğradıkları dönemlerden geçtik, geçiyoruz. Bu durum, onuruyla hukuk mücadelesi veren meslek adamlarını yıldırmamalıdır. Tarih, insan hakkı ve adalet savunucularını da, insan hakkı düşmanlarını da asla unutmaz.
Bu vesileyle, 5 Nisan Avukatlar gününü kutluyor, demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla işler kılındığı, hukuk güvenliğinin yeniden tesis edildiği ve hukuk devleti ilkesinin değişmez bir kaide olarak yerleştiği bir coğrafyada yaşama arzumuzu bir defa daha ifade etmek istiyoruz.