Akcagöz'den Gezi Açıklaması

CHP Samsun İl Başkanı Av

CHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz Gezi Olayları yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada;
28 Mayıs 2013'ün sabah saatlerinde, Taksim Yayalaştırma Projesi kapsamında Taksim Gezi Parkı'nın bir duvarının yıkılmaya başlanması ve bazı ağaçların sökülmesi üzerine başlayan ve polis tarafından müdahaleye uğrayan protesto gösterilerinin bu yıl üçüncü yıl dönümüdür.
AKP hükümetinin insanlık ve hukuk dışı politikalarına karşı ülke genelinde protesto gösterilerine dönüşen bu süreç,  bir süre sonra devletin halkına karşı orantısız güç kullanarak toplumsal muhalefeti etkisiz kılma ve yıldırma politikası halini almıştır. Gezi olayları ve gezi sürecinde yaşananlar, Türkiye'nin birçok il ve ilçe merkezinde protesto edildiği gibi, sivil toplum örgütlerinin ve demokratik kitle temsilciliklerinin katkılarıyla Samsun'da da protesto edilmiştir. Kolluk kuvvetlerinin tazyikli su ve gaz bombası ile gerçekleştirdikleri sert müdahaleler sonucunda Hatay'da Abdullah Cömert ve Ahmet Atakan, Ankara'da Ethem Sarısülük, İstanbul'da Mehmet Ayvalıtaş, Berkin Elvan, Eskişehir'de Ali İsmail Korkmaz isimli vatandaşlar hayatlarını kaybederken, binlerce kişi de ağır ve hafif derecede yaralanmışlardır.
Ayrıca Mustafa Sarı adlı komiser köprüden alt geçide düşerek kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmiştir. Gezi olaylarında ölenler yaralananlar bu halkın çocuklarıdır. Hükümetin halkına bu denli şiddet kullanmış olması, tarihin belleği içinde yerini almıştır. Gezi olayları diye tabir edilen süreçte devlet, hukuk dışına çıkmak pahasına çoğu demokratik tepkisini dile getirmek için bir araya gelen insanları hasım olarak gördüğünü göstermiştir. Futbol takımı taraftar grupları bile terör faaliyeti yürütmekte suçlanmıştır.
Anlaşılmıştır ki AKP hükümeti, kendisi gibi düşünmeyen kim varsa hasım olarak görmektedir. Dünya tarihinde halkını bu şekilde hasım gören siyasi iktidarlar bellidir. Bu siyasi iktidarlar bugün kötü bir şekilde anılmaktadır. AKP’nin akıbeti de bu olacaktır. Gezi olayları sürecinde ölen, öldürülen, bu ülkenin güzel çocuklarını saygıyla anıyor, AKP hükümetini bir defa daha bu vesileyle insan haklarına ve hukuka uygun davranmaya davet ediyoruz.