Akıl Suyuna Öğrencilerden Yoğun İlgi

Kavak Belediyesi Başkan yardımcısı Reşat Ayyıldız, "Antik çağlardan beri kullanılan kaliteli kayalıklarıyla ünlü bir yerleşim yeri olan İlçemizin Kayaköyü mahallesi ılıcaklar mevkiinde bulunan akıl su

Kavak Belediyesi Başkan yardımcısı Reşat Ayyıldız, "Antik çağlardan beri kullanılan kaliteli kayalıklarıyla ünlü bir yerleşim yeri olan İlçemizin Kayaköyü mahallesi ılıcaklar mevkiinde bulunan akıl suyu sınavlara girecek olan öğrencilerin  yanı sıra ailelerinizde uğrak yeri oldu" dedi.
Akıl suyu olarak bilinen su, köy mevkiindeki çamaşırhane içerisinde olup kuyu şeklinde düzenlendiğini belirten Başkan Yardımcısı Reşat Ayyıldız, "Kuyunun İçerisinde rengârenk balıklarında olduğu gözlenen suyun aklı zinde tuttuğu ve  zihni açtığını, unutmayı engellediği inancı yaygındır. Öteden beri akıl suyu olarak anılan suyun ünü günden güne yayılmakta olup en yoğun ilgiyi sınavlara hazırlanan öğrenciler ve aileleri göstermektedir. Kayaköyü mahallesinde bulunan akıl suyun  ziyaretine Samsun Müze Müdürlüğünde arkeolog ve sanat tarihçisi Emine Yılmaz ile birlikte gittik" dedi. 
AKIL SUYUNA YOĞUN BİR İLGİ VAR

Kaya köyü mahallemizde bulunan akıl suyuna ilginin çok büyük olduğunu vurgulaya Başkan Yardımcısı Ayyıldız, "Zaman zaman kuyuda kuyruklar oluşuyor. Akıl suyunun insanlara şifa getirildiğine inanılıyor. Belediye Başkanımız Sayın İbrahim Sarıcaoğlu ile birlikte  yapmış olduğumuz görüşmeler kapsamında bu suyun daha çok duyurulması için çalışmalar başlattık. Akıl suyunun herkese şifa olmasını diliyor bu güzel mahallemize herkesi davet ediyoruz" diye konuştu.
Köksal ÖNER