AKILLI İLAÇ KULLANILMASI ANLATILDI...

Dünya Sağlık Örgütü'nün önerileri doğrultusunda gereksiz ve uygun olmayan ilaç kullanımı sorununun önüne geçilmesi konusunda eğitim çalışmaları devam ediyor

Dünya Sağlık Örgütü’nün önerileri doğrultusunda gereksiz ve uygun olmayan ilaç kullanımı sorununun önüne geçilmesi konusunda eğitim çalışmaları devam ediyor.
Bu kapsamda, Dünya Sağlık Örgütü’nün önerileri doğrultusunda gereksiz ve uygun olmayan ilaç kullanımı sorununun önüne geçilmesi, halkımızda ve sağlık çalışanlarımızda akılcı ilaç kullanımı ile ilgili farkındalık, bilgi ve bilinç düzeyini artırarak bu yönde davranış değişikliği oluşturulmasının sağlanması amacıyla Samsun İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü konferans salonunda eğitim semineri düzenlendi.
Eğitim seminerine, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Akılcı İlaç Kullanımı İl Koordinatörü Dr. Hatice Öz’ün de katıldığı, Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Duygu Dalğın tarafından veteriner hekimlere verilen eğitimde Akılcı İlaç Kullanımı Programı kapsamında ilaçların dolaylı yollarla insan sağlığını etkilemesini önlemeye yönelik akılcı antibiyotik kullanımı ile ilgili bilgilendirme yapıldı.
şokhaber.net