AKP % 71 ve 14 PARTİ %29

AKP % 71 ve 14 PARTİ %29 90 yıllık TC tarihinde cumhurbaşkanını ilk kez Türk milleti seçti

AKP % 71 ve 14 PARTİ %29

90 yıllık TC tarihinde cumhurbaşkanını ilk kez Türk milleti seçti.

Seçim takvimi başlarken YSK aldığı bir kararla seçimde aday olacak seçilmişlerin istifa etmesine gerek yoktur dedi. Karar son derece doğruydu. Buna uyan Ak Parti Genel başkanı Başbakan Recep Tayip Erdoğan, HADEP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve 14 partinin desteklediği Ekmeletin İhsanoğlu Cumhurbaşkanlığına aday olduklarını açıkladılar.

Bu şehrin il teşkilatına son derece güven duyan Recep Tayip Erdoğan bu şehre hiç gelmedi. Demirtaş hiçbir şey alamayacağı için gelme gereği duymadı. Diğer aday İhsanoğlu memleketi Yozgat’tan sonra ilk ziyaretini bu şehre yaptı. Geleceğini duymadık ancak tesadüfen yolda karşılaştık. Cenaze ilanlarını bile GSM den atan CHP ve MHP bize bir mesaj dahi atmadı. Hiç bir yerel TV ve gazeteye, bir tek bilborda ilan vermediler. İki köprüye iki bez afiş asmayı beceremediler!

Prof. Dr. İhsanoğlu şehrin merkezinde bir otelde iki yanına muhalefet milletvekillerini ve il başkanlarını alıp basın toplantısı düzenleyip uzun sokakta kısa bir yürüyüşün ardından iftarını yapıp gitti. O iftara gelenler eşinin dostunun arabalarına binip İhsanoğlu’nun arkasına takılıp Of’tan Beşikdüzü’ne bir konvoy yapsaydılar inanın bu şehir sarsılır tam bir gövde gösterisine dönüşürdü…

Ben bu süreçte CHP il başkanı Yavuz Karan’ı ne zaman aradıysam kendisini bir cenazede buldum!

Anladığım kadarıyla Azrail bu CHP’lilere fena taktı.

MHP’de ise Başkan Muammer Demeli parti binasını 40 yıl sonra meydanın göbeğinden çıkartıp bir sokak arasına taşıdı. Oraya güzel de bir otağ kurdu! İşini gücünü kapatan, kamu kurumlarından emekli olanlardan oluşan il yönetimi vaziyeti güzel idare etti…

CHP ve MHP o kadar rahattı ki, bir gün olsun halka açık Büyükşehir veya Ortahisar belediye meclis toplantılarına katılmak akıllarına dahi gelmedi! Bizim meclis üyelerimiz ne yapıyor ne ediyor demediler… Bu şehirde ne oluyor diye merak ta etmediler.

Ortahisar İlçe Başkanlığına tekrar atanmak için mücadele eden Ahmet Kaya ve Mehmet Yılmaz Ortahisar ilçe sınırlarının nereden başladığını biliyorlar mı? İlçe merkezine giriş çıkış levhalarında halen Trabzon yazıyor… Bundan rahatsız olmadılar! Ben her ikisini de aradım sordum, haberleri olmadığını ve rahatsız da olmadıklarını bizzat kendilerinden duydum.

Burada takdir ettiğim iki il başkanı var. Partiden ufak hesaplarla dışlandığı halde davasını sonuna kadar savunan DP il Başkanı Ali Akar. Bütün zorluklara rağmen bayrağı yere bırakmayan DSP il Başkanı Hadiye Solmaz ve teşkilatlarını sürekli zinde tutan, hiç seçim kaybetmeyen, sürekli çıtayı yükselten ve bu seçimde %71 oy alan AK Parti il Başkanı Dr. Adnan Günnar’dır.

Dr. Günnar 10 ay sonra yapılacak olan Genel seçimlerde banko milletvekili adayıdır. Yolun açık olsun Dr. Günnar…