AKP, TERÖRLE MÜCADELEDE NE KADAR SAMİMİ?

CHP İstanbul Milletvekili ve önceki dönem İstanbul İl Başkanı Ali Özcan, CHP Samsun İl Başkanlığı'nı ziyaret etti

CHP İstanbul Milletvekili ve önceki dönem İstanbul İl Başkanı Ali Özcan, CHP Samsun İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. CHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz ve İl yöneticileri tarafından karşılanan ve ülkeyi içinde bulunduğu açmazın içinden çıkarmaya muktedir gücün Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı olduğunu dile getiren Özcan, "Terör mağduru şehidimiz Berkay'ın cenaze ve taziyesine katılmak üzere Sinop'a gittim. Acımız gerçekten çok büyük.
TERÖR TÜM ÜLKEYİ HEDEF ALIYOR
Gencecik bir Tıp Fakültesi öğrencimiz katledildi. Terör, hepimizi, tüm ülkeyi hedef alıyor. Orada herhangi birimiz de bulunabilirdik. Emniyet güçlerine ve sivil vatandaşlarımıza yönelik bir saldırı. Mağdur, tüm Türkiye'dir" dedi.
Berkay'ın, Sinoplu şehidimiz olmanın ötesinde, artık bu terörün bitmesi için milletçe çaba harcamamız gerektiğinin önemli bir göstergesi olduğunu ifade eden Tufan Akcagöz, "Berkay, pırıl pırıl bir Tıp Fakültesi öğrencisi idi. Babasının ifadesi ile doktor olacak, insanlara yardım edecekti. Bu ulvi idealin peşindeyken ve hayallerini kovalarken, bir terör eyleminin mağduru oldu. Yıllardır çözülemeyen terör belasının son kurbanlarından oldu. Onların yerine koyacağımız gençlerimiz yok. Önemli olan Berkay gibi gençlerimizi yaşatmaktı. Onları yaşatmayı beceremedik. Bunu kabul etmemiz gerekiyor. Terörle mücadele konusunda hükümeti destekliyoruz ama hükümetin bundan önce yapmış olduğu hataların da bu sonucu doğurduğunu görmezden gelmemizi kimse beklemesin. Daha dün, sözde barış süreci adı altında PKK ile al gülüm ver gülüm hemhal olanlar, yaşadığımız sürecin esas sorumlusudur" dedi.
BUGÜN ANLAMIŞ OLMALARI OLDUKÇA ANLAMLI
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, tüm terör örgütlerine karşı milli seferberlik ilan ettiğini hatırlatan Tufan Akcagöz, “Terör örgütlerine karşı seferberlik ilan edilmesi gerektiğini bugün anlamış olmaları oldukça anlamlı. Peki, arada giden, ölen yurttaşlarımız ne olacak? Peki, terörle mücadelede beyaz bir sayfa açalım. Apo'nun mektubunu Diyarbakır meydanında yine okutturmayacağınızı nereden bilelim? Öcalan ile önce, görüşmedim dediniz, görüşen şerefsizdir dediniz. Sonra, ben görüşmedim devlet görüştü dediniz. Ne görüştünüz, ne konuştunuz, hangi konuda anlaşamadınız da iş bu noktaya geldi, bunu bilmiyoruz. Şimdi sureti haktan görünüyorsunuz ya, samimi değilsiniz. Öcalan ile yeniden görüşme sürecine başlamayacağınızı nereden bileceğiz? Bu konuda sabıkalısınız" dedi.
şokhaber.net