AKP'Lİ BELEDİYELER YANDAŞ ÇİFTLİĞİ GİBİ

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, Bafra ve Ayvacık ilçe Belediyelerinde Başkan ve müdürlerin birinci derecede yakınlarını taşeron işçi olarak belediyede işe alarak, kadro almalarını sağladıkları iddiaları hakkında konuştu. Bu iddiaların oldukça sarsıcı olduğunun ve bu konuda yetkililerin derhal bir açıklama yapması gerektiğinin üzerinde duran Tufan Akcagöz, “Millet işsizlikten, çaresizlikten kendisini yakar hale gelmiş. Millet, aç bilaç perişan. AKP’li belediyelerin kapıları yandaşlara sonuna kadar açık. Yazık bu millete” dedi.
Belediyelerde yaşandığı iddia edilen hısım akraba kadrolaşmasının, liyakatın yerini aldığını söyleyen Akcagöz, “Kamu görevlerinde şayet liyakat esas alınmaz da yandaşlık, akrabalık esas alınırsa, artık çürüme başlamış demektir. Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin'in iki yeğeni de belediyede çalışıyor mu, çalışmıyor mu? Buna çıkıp derhal cevap versinler. Yine aynı Belediye’nin yazı işleri müdürünün kızının, önce taşeron olarak işe alınıp, daha sonra özel kalem kadrosunda gösterilerek memur yapıldığı doğru mu? Hükümetin, taşeron düzenlemesini kimin için yaptığı belli oldu. Bafra Belediyesi’nde adeta bir çöreklenme var. Bir zabıtanın kızı orada. Satın Alma Müdürü’nün oğlu orada.
Başkan Yardımcısı’nın oğlu ve kızı ile
Belediye Başkanı Zihni Şahin'in bir yeğeni de bu şanslı isimlerden. Özel Kalem Müdürü’nün yeğeni ve Başkanın basın danışmanının oğlu da orada. Maşallah, dışarıda kimseyi bırakmamışlar” diye sözlerini sürdürdü.
Basına yansıyan iddialara göre, Ayvacık Belediyesi’nin de pek farklı durumda olmadığını belirten Tufan Akcagöz, “Görüyoruz ki, Ayvacık ilçe Belediyesinde de akraba kadrolaşması var. Şayet iddialar doğruysa, Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur'un ağabeyi ve yeğeni de Belediye’de çalıştırılmış. Yine bir yakın akraba kızı da belediyeden kadro olarak başka bir yere tayin edilmiş. Sağa bakıyorsunuz akraba, sola bakıyorsunuz akraba. Şoför akraba, çaycı akraba.
Bu millet, sizin akrabalarınızdan mı ibaret? Bu kadarına da pes. Ne olacak şimdi? İşe aldığınız akrabalarınız, taşeron uygulaması ile kadro alacaklar öyle mi? Millet tüm bu olan bitenleri görsün istiyorum. Seçimlerde akrabalarınızın oyu size yetiyorsa, başkalarından oy istemeyin. Eğer başkalarından oy isteyecekseniz bilin ki, bu millet sadece sizin akrabalarınızdan ibaret değil. Başkan açıklama yapmış. Özrü kabahatinden büyük. ‘Sadece Belediye Meclis üyelerinin akrabaları belediyede çalışıyor’ demiş. Vah ülkem vah. Bu ilçelerimizde, bilhassa AKP’ye oy veren ve destek olan vatandaşlarımız, gitsin ve hakkını arasın“ diye sözlerini tamamladı.