AKP'Lİ KADIN SİYASETÇİLER, KADIN HAKLARINA DUYARSIZ!

Samsun Cumhuriyet Halk Partisi Kadın ve Aileden sorumlu İl Başkan yardımcısı Özlen Öztürk, kız çocuklarının erken yaşta evlendirilmesi ve Türkiye'nin de bu sıralamada ikinci olarak yer alması ile ilgi

Samsun Cumhuriyet Halk Partisi Kadın ve Aileden sorumlu İl Başkan yardımcısı Özlen Öztürk, kız çocuklarının erken yaşta evlendirilmesi ve Türkiye’nin de bu sıralamada ikinci olarak yer alması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kız çocuklarının erken yaşta evlendirilme oranına göre Nijer’in ilk sırada yer alan ülke olduğunu, sayı hesaba katıldığında başı Hindistan’ın çektiğini, genel itibariyle dünyada farklılık gösteren erken yaşta evlendirilme oranının en çok görüldüğü bölgenin ise Afrika olduğunu söyledi. Türkiye’nin de sıralamada Avrupa ikincisi olduğunu vurgulayan Özlen Öztürk, “Çocuk gelinlerin sayısının ülkemizde gün geçtikçe artmış olmasını ve bu ürkütücü tablonun her geçen gün daha vahim bir hal almış olmasını, memleketimizin geleceği açısından tehlike olarak görüyoruz. Medeni Kanuna göre 18 yaşın altındaki herkes, çocuktur. Çocuk, ruhen ve psikolojik yapı olarak henüz tam ergin olmamış birey demektir. Ergin olmayan bireylerin, bir takım geleneksel ve dini baskılarla evlenmeye zorlanması, kabul edilemez. Bu tabloyu tersine çevirmek zorundayız. Türkiye’de, 18 yaşından önce evlendirilen çocukların nüfusa oranı yüzde 15 olarak kayıtlara geçiyorsa, bunu mutlaka tersine çevirmeliyiz. Kadın ve Aileden sorumlu İl başkan yardımcısı olarak, Samsun’da ve Türkiye’de cereyan eden, görev ve sorumluluk alanımla ilgili çarpıcı gerçekleri kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğim. Bu sorunların halli noktasında Cumhuriyet Halk Partisi olarak hazır olduğumuzu, elimizden gelen desteği vereceğimizi herkesin bilmesini isteriz” dedi.
AKP hükümetinin kadına bakışının, uygulanan politikalarla net olarak ortaya çıktığını söyleyen Özlen Öztürk, “Diyanet fetva verirken sustular. ‘9 yaşındaki kız, gelin olabilir’ diyenlere karşı sessiz kaldılar. Kadın haklarını savunanların üzerine yürüdüler. Kadın, kahkaha atmamalı dediler. Hamile kadının sokakta gezmemesi gerektiğini savundular. Çok kadınla evliliğin, kadını rencide eden bir durum olduğunu söyleyemediler. AKP’nin içindeki kadın siyasetçilerden de bunları duyamadık. Sus pus oturuyorlar“ diye konuştu.