AKP'nin "Yeni Türkiye" sevdası belli olmaya başladı.

EMEK PARTİSİ SAMSUN İL ÖRGÜTÜ'NÜN YAPTIĞI BASIN AÇIKLAMASI AKP'nin 'Yeni Türkiye' sevdası belli olmaya başladı

EMEK PARTİSİ SAMSUN İL ÖRGÜTÜ’NÜN YAPTIĞI BASIN AÇIKLAMASI

AKP’nin “Yeni Türkiye” sevdası belli olmaya başladı. Ya benimsin, ya toprağın düşüncesiyle kendisinden olmayan, kendisine biat etmeyen hiçbir kesime yaşam hakkı tanımayan AKP hükümetinin devletin bütün kademelerinde, bütün kurumlarındaki kadrolaşması bitmiyor.

Elinde bulunan belediyelerde işçi kıyımına ve kadrolaşmaya devam ediyor. Daha önce Atakum belediyesinde yerel seçimin hemen ardından 75 taşeron işçisinin işine son vermişti. Bugün ise İlkadım belediyesinde taşeron şirketlerle anlaşmayı feshetme bahanesiyle çalışan 247 işçiyi işten atarak yerine AKP yandaşı 380 yeni işçi alarak, vatandaşlar ve işçiler arasındaki ayrımcı tutumunu devam ettirmektedir. Taşeron sistemiyle işçileri köleleştiren AKP zihniyeti kendinden olmayan işçilere köleliği bile çok görmekte, yeni kölelerini de kendi yandaşlarından seçmektedir.

İktidara gelen sermaye partileri değişmekte, ama işçilerin kaderi değişmemektedir. Her dönem işe alınan ve işten atılan işçilerin aynı siyasi çevrelerden olması veya bu çevrelerin referansıyla işe alınmış olması, her dönem işçiler üzerinden oynanan oyunların ve siyasi kadrolaşmanın açık göstergesidir.

Bu durum devam ettikçe her dönem işçiler işsiz kalacak her dönem işsizlik; işçilerin herhangi bir ayırım gözetmeksizin emekleri ve ekmekleri için birleşerek, işsizliğe ve kölelik anlamına gelen taşeron sistemine karşı mücadele etmesidir. İşten atılan ve işe alınan taşeron işçiler birleşmeden hiç çalıştırılmakta, sömürülmekte çalıştırılmakta, sömürülmekte birinin kurtuluşu mümkün değildir.Çünkü taşeron sistemi,dünyada ve ülkemizde temel istihdam biçimi olarak uygulanmakta,iş ile ev arasında sıkışmış bir yaşam tarzını dayatmaktadır.

Milyonlarca işçi taşeron firmalar eliyle köle gibi çalıştırılmakta, sömürülmekte, sendikasız, güvencesiz, asgari ücret ve daha altında ücretle sömürülmekte, madenlerde, sanayi sitelerinde, inşaatlarda alınmayan güvenlik önlemleri, kötü çalışma koşulları nedeniyle öldürülmekte, sakat bırakılmaktadır.

Bu duruma dur demek için Emek Partisi olarak bütün işçileri, emekçileri, başta sendikalar olmak üzere, emek ve demokrasi güçlerini birleşmeye ve mücadele etmeye çağırıyoruz. İşten atmalar son bulmalı atılan işçiler geri alınmalı, taşeron sistemi yasaklanmalıdır. İşleri ve ekmekleri için mücadele eden işçi ve emekçilerin mücadelesini destekliyoruz, yanlarında olduğumuzu bildiriyoruz.