AKP'NİN YENİ TÜRKİYE'SİNDE MUHALİF OLAN HERKES ARTIK MAKUL VE OLAĞAN ŞÜPHELİDİR.

Koray Aydın: 'Ak Parti Ne Derse Tersi Doğrudur' Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Zaman Gazetesi ve Samanyolu Grubu'na yapılan operasyon ile alakalı yazılı basın açık

Koray Aydın: 'Ak Parti Ne Derse Tersi Doğrudur'

Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Zaman Gazetesi ve Samanyolu Grubu'na yapılan operasyon ile alakalı yazılı basın açıklaması yaptı.

Dün sabah erken saatlerde Zaman Gazetesi ve Samanyolu Grubu'na yapılan operasyonun ardından sesler yükselmeye başladı.

Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon Milletvekili Koray Aydın konuyla ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı. Aydın açıklamasında yapılan operasyonu bir darbe operasyonu olarak yorumladı. Koray Aydın'ın yazılı açıklaması şu şekilde: “Adını her ne koyarlarsa koysunlar, hangi makul şüpheyi öne sürerlerse sürsünler, yapılan operasyon basına darbe operasyonudur. Çağdaş demokrasilerde yasama, yürütme ve yargının ardından temel erkler arasında yer alan basın, bugün bir yürütme darbesiyle karşı karşıyadır. Dün milli iradenin tecelligahı parlamentoda hırsıza hırsız dediğimiz gibi, bu gün de basına yapılan darbeye, darbe diyeceğiz.

OPERASYONUN AMACI 17/25 ARALIK SORUŞTURMALARINI VE YILDÖNÜMÜNÜ UNUTTURMAKTIR.

Hangi gerekçeyi ileri sürerlerse sürsünler, operasyonun amacı 17/25 Aralık Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Haftası etkinliklerini gölgelemektir. Muhalefet partileri ve çeşitli STK’ların organize edeceği Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele etkinlikleri unutturmak isteyen AKP’nin çırpınışları boşunadır. Basına darbe operasyonu yapabilmek için kamuoyunda “makul şüphe düzenlemesi” olarak bilinen 6572 Sayılı Kanun onaylanmış ve 12 Aralık 2014 tarih ve 29203 sayılı Mükerrer Resmi Gazete’de yayınlanmıştır.

AKP’NİN YENİ TÜRKİYE’SİNDE MUHALİF OLAN HERKES ARTIK MAKUL VE OLAĞAN ŞÜPHELİDİR.

Böylece, şüphelilerin ev ve işyerlerine arama yapabilmek için 'somut delile dayalı kuvvetli şüphe' yerine 'makul şüphe' yeterli sayılacaktır. Böylece, AKP’ye muhalif olan her kişi, grup, ya da kesim makul şüpheli sayılacaktır. Böylece, AKP’ye karşı olan herkes, olağan şüpheli olacaktır. İşte AKP’nin “Yeni Türkiye’si hukukun rafa kaldırıldığı, demokrasinin askıya alındığı, güçlerin tek elde toplandığı “parti devletidir.” AKP’nin Yeni Türkiye’si kelimenin tam anlamıyla seçilmiş diktatörlüktür.

Kaynak Kanal Mavi